GUVERNUL ROMÂNIEI
Crin Antonescu, prezent la ședința coaliției. Liderii au discutat despre buget și despre organizarea alegerilor prezidențiale
Liderii Coaliției PSD-PNL-UDMR s-au întâlnit și discută despre bugetul de stat. La mijloc sunt foarte multe necunoscute. De exemplu, PSD și-ar dori să păstreze bani pentru a mări pensiile la 1 septembrie. În schimb, PNL și UDMR îndeamnă la prudență.
Casele mai mici de 150 de metri pătrați ar putea fi ridicate fără autorizație. În ce condiții și ce prevede viitorul cod al urbanismului
Cseke Attila susține că vor fi modificări și în ceea ce privește planurile urbanistice ale localităţilor, unde vor exista proceduri simplificate și avizări care să facă economie de timp.
De ce se poate transforma România într-un „monstru instituțional”. Necesitatea datei prezidențialelor și cea a reformei administrative sunt delicate
Coaliția de guvernare este pusă într-o situație delicată. Necesitatea reducerii cheltuielilor este o urgență de grad zero, iar situația privitoare la alegerile prezidențiale este și ea presantă.
EXCLUSIV. Ministrul Tanczos Barna vrea să reducă cheltuielile cu personalul bugetar cu 5%: „Nu vor fi concediați oamenii ca în trecut”
Reducerea cu 5% a cheltuielilor de personal este doar una dintre informațiile transmise în exclusivitate de ministrul Finanțelor, Tánczos Barna, într-un interviu pentru Euronews.
Bugetul pe 2025, aprobat până pe 27 ianuarie. Când va fi adoptată hotărârea pentru data alegerilor prezidențiale 2025
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că Guvernul trebuie să adopte bugetul pe anul în curs până cel târziu pe 27 ianuarie și le-a solicitat miniștrilor să-și facă „toate calculele”.
Alegerile prezidențiale 2025, amânate pentru luna mai, după Paște. Crin Antonescu va rămâne candidatul comun
Prezidențiabilul coaliției proeuropene este principala temă de discuție în Coaliția de Guvernare. După ce inițial liderii PSD, PNl și UDMR căzuseră de acord asupra candidatului Crin Antonescu acum lucrurile nu mai sunt atât de clare.
Cu Ordonanța „Trenuleț” bătând la ușă, mai multe ministere și autorități s-au grăbit să facă mii de angajări, în ultimele zile ale anului 2024
Înghețarea angajărilor la stat, comasarea agențiilor, autorităților și a altor instituții, totul în numele reducerii cheltuielilor bugetare. Cuvinte și intenții ambițioase formulate de Guvernul Ciolacu 2, în condițiile în care unul din patru angajați din România este bugetar.
Nou plan de comasare a agențiilor guvernamentale. Variante de lucru: fuziunea sutelor de instituții cu activități conexe
Nevoit să strângă cureaua după un an de majorări salariale și angajări în sistemul bugetar, noul guvern și-a propus să reducă cheltuielile. Vrea cu până la un sfert mai puține agenții, autorități și institute.
Elisabeta Lipă a renunţat la preşedinţia Agenţiei Naţionale pentru Sport. Vicepreşedintele Thomas Moldovan preia atribuţiile
Fosta mare canotoare Elisabeta Lipă a renunţat la funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS), atribuţiile acesteia fiind preluate de vicepreşedintele Thomas Moldovan.
„Ordonanța Trenuleț”, val de efecte negative în economie. Care vor fi cele mai afectate domenii
Așa-numita „Ordonanță Trenuleț” stârnește un val de critici în toată economia. Dispar facilități fiscale pentru sute de mii de angajați din mai multe domenii, apar noi taxe, alte impozite se măresc și amenință existența sau profitabilitatea multor afaceri din România.
România riscă să intre în recesiune. Expert: Pare că trăim într-o țară de lumea a treia
Guvernul de coaliție crește taxele și taie bani de la pensionari, copii și chiar de la nevăzători „pentru a-și acoperi găurile din buget”, iar în lipsa unei predictibilități pare că trăim într-o „țară de lumea a treia”, a declarat analistul economic Adrian Negrescu.
DOCUMENT. Ordonanța „trenuleț” 2025, forma finală. Toate măsurile care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie
Ordonanța „trenuleț” a fost pusă în transparență de Ministerul Finanțelor, astfel că astăzi avem o imagine clar a tot ceea ce va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2025, după ce Guvernul va adopta ordonanța.
Ordonanța „trenuleț” nu e pentru toți: „Cureaua se strânge numai pentru unii. Legea se aplică diferit pentru decidenții politici și pentru simplul cetățean”
2025 vine cu scumpiri și cu reduceri de venituri. Cresc accizele la carburanți și taxele locale, iar salariile bugetarilor și pensiile ar putea fi înghețate.