BANI ȘI AFACERI
2024 cu scumpiri. Economist: Sunt costuri care trebuie recuperate de către comercianți, că altfel dau faliment
Puterea de cumpărare a românilor se va diminua în acest an, pentru că mărirea taxelor va afecta nu doar persoanele fizice, ci și companiile. Acestea se vor vedea la rândul lor obligate să crească prețurile ca să amortizeze din pierderi.
Taxe și impozite locale 2024. Cât plătim pentru casele și mașinile pe care le deținem și cum evităm aglomerația de la ghișeu
2024 vine cu creșteri ale taxelor și impozitelor locale, ca efect al noilor măsuri fiscal-bugetare și al bazelor pe care a fost construit noul proiect al bugetului de stat. Proprietarii de case, mașini și terenuri vor plăti mai mult comparativ cu anul trecut, ca urmare a indexării cu rata inflației.
Moneda euro aniversează 25 de ani. România a renunțat să-și mai stabilească o țintă de aderare la moneda unică
Euro împlinește 25 de ani de când a fost lansată ca monedă oficială a Uniunii Europene. În prezent, euro este moneda unică adoptată de 20 dintre cele 27 de state membre ale UE.
An nou cu scumpiri în serie. 1 ianuarie 2024 aduce creșteri de taxe, accize și cote de TVA
Noul an aduce mai multe poveri fiscale mediului de afaceri și scumpiri în serie pentru populație, ca efect al noilor măsuri fiscal-bugetare și al bazelor pe care a fost construit noul proiect al bugetului de stat.
RETROSPECTIVĂ 2023. Falimentul Euroins, prețurile alimentelor și deficitul bugetar au marcat anul economic 2023
2023 a fost un an așteptat de mulți români: după doi ani în care prețurile au explodat până la niveluri nemaiîntâlnite, inflația a ajuns acum la mai puțin de jumătate din cât era la finele anului trecut.
Zeekr începe producția berlinei electrice 007, concurenta Tesla Model 3. Chinezii promit o autonomie de 500 km după 15 minute de încărcare
Compania Zeekr a început fabricarea mașinii electrice 007 în China, pentru ca primele modele să poată fi livrate clienților începând din ianuarie 2024.
E-Factura, o provocare pentru antreprenori. Din 2024, facturarea electronică devine obligatorie pentru firme
E-Factura intră în vigoare la 1 ianuarie, iar dacă ai o firmă, un PFA, un ONG va trebui să declari facturile prin Spațiul Privat Virtual ori prin alte softuri oferite de diverse companii.
Lotul Chețani - Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania, deschis traficului. ”Târgu Mureș va avea legături directe pe autostradă până în apropiere de Cluj Napoca”
Prin încheierea lucrărilor la drumul de mare viteză, municipiul Târgu Mureș va avea o legătură directă pe autostradă până în apropiere de Cluj-Napoca.
Mai puțini bani și entuziasm în ajun de Crăciun. Anul acesta, bugetul de sărbători este cu 12% mai mic, față de 2022
Creșterea prețurilor ne face să fim mai cumpătați în ajun de Crăciun și să alocăm un buget mai mic pentru mâncare, cadouri și decorațiuni, arată un nou studiu Reveal Marketing Research. În plus, nici entuziasmul resimțit de români în apropierea sărbătorilor nu mai este ca în anii trecuți.
Cine este Alexandru Petrescu, votat ca șef al ASF. Salariul său va fi de șapte ori mai mare decât veniturile de anul trecut
Fostul ministrul al Economiei, Alexandru Petrescu, susținut de PSD, a fost validat, cu 26 de voturi pentru și 6 abțineri, în ciuda Opoziției, care a încercat să aducă în prim-plan toate neregulile legate de numele său.
The Guardian: Președintele summitului COP28 anunță continuarea investițiilor în petrol
Președintele summitului climatic COP28 va investi în continuare în producția de petrol și gaze, prin compania pe care o conduce, cu toate că la finalul conferinței ONU cele aproape 200 de țări participate au ajuns la un acord istoric privind tranziția către energie regenerabilă
Bugetul pentru 2024: Salariile bugetarilor cresc cu 5%. Polițiștii, grefierii, angajații din Sănătate, APIA, INS, DSP protestează
Salariile bugetarilor vor crește cu 5 procente, de la începutul anului viitor, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. O bătaie de joc, spun polițiștii, grefierii sau angajații din Sănătate, APIA, INS, DSP care sperau la o mărire cel puțin egală cu rata inflației.
Bloomberg: Zona euro, afectată de recesiune la finalul anului 2023. Economist: ”Turbulenţele rămân ridicate”
Zona euro se va confrunta cu prima recesiune de la pandemia COVID-19, în condițiile în care economia urmează să înregistreze al doilea trimestru consecutiv de declin în perioada octombrie-decembrie 2023
Moskvici, marca revitalizată pe fondul războiului din Ucraina. Cum a ajuns mașina populară în era sovietică în top 10 al vânzărilor în Rusia
Moskvici, marca populară în perioada sovietică, a ajuns printre cele mai bine vândute mașini din Rusia, pentru prima oară, în luna noiembrie, arată datele agenției ruse Autostat.
Pensii mai mari, de anul viitor. Boloș: Banii pentru majorarea pensiilor au fost cuprinşi în bugetul pentru 2024
Marcel Boloş a anunțat că a pus banii pentru mărirea pensiilor în bugetul de anul viitor. Ministrul Finanţelor promite, la fel ca Marcel Ciolacu, că nu vor exista majorări de taxe și impozite. Românii, însă, nu îi cred pe politicieni.
Fiat Panda, în variantă electrică, produs în Serbia. Ce preț ar putea avea și când va fi lansată mașina
Președintele sârb Aleksandar Vucic se așteaptă ca grupul auto Stellantis să producă o variantă electrică a modelului Fiat Panda la uzina din apropierea orașului Kragujevac din Serbia.
Tesla Cybertruck, camioneta electrică inspirată din seria James Bond, a fost lansată. Care este prețul de pornire și autonomia oferită
Compania americană Tesla a prezentat publicului camioneta electrică Cybertruck. Noua mașină va avea un preț de pornire de 60.990 de solari, cu peste 50% mai mult decât cel anunțat directorul executiv Elon Musk în anul 2019.
Cum reușește statul să ascundă salariile pe care le plătește în consiliile de administrație
Statul român este prezent în 219 consilii de administrație și plătește anual 37 de milioane de euro pentru salariile celor aproximativ 1.550 de membri din consiile de administrație ale companiilor.
Nouă metodă de finanțare pentru Startup-uri. Jumătate de milion de euro este capitalul pe care îl poate primi o firmă la început
Numărul firmelor dizolvate este în continuă creștere, iar anul viitor presiunea va fi mai mare, din cauza măsurilor fiscale aplicate de Guvern. Investitorii spun însă că există afaceri care ar putea avea succes, dacă li se vor pune la dispoziție instrumente pentru finanțare.
Muncă multă, pensii mici. Soluția prin care Guvernul va reduce presiunea asupra bugetului pentru pensii
Viață lungă, pensie bună. Este visul oricărui român. Longevitatea a fost în continuă creștere în Europa. Speranța de viață a câștigat, în medie, doi ani la fiecare deceniu. Însă, pentru România lucrurile nu au stat deloc așa.