TRANSPORT
România, mai aproape de a avea orașe smart. Mediul universitar și cel de afaceri depun eforturi comune pentru a implementa conceptul
Orașul inteligent, fără problemele care ne exasperează zi de zi: poluare, aglomerație, lipsa unor standarde privind cum și unde se construiește, este mai aproape de realitate.
(P) POLIJobs. DSV Road, una dintre cele mai mari companii de transport din România și Europa, caută tinere talente
Târgul de cariere „POLIJobs” organizat de Universitatea Politehnica din București conectează companiile inovatoare din domeniul ingineriei cu studenții interesați să-și găsească un loc de muncă.
Reguli noi la RAR: Redobândirea talonului auto sau înlocuirea cărții de identitate a mașinii, doar cu programare
Redobândirea certificatului de înmatriculare, duplicatul şi înlocuirea Cărţii de Identitate a vehiculului se pot obţine, din 15 noiembrie, doar pe baza unei programări prealabile, informează Registrul Auto Român (RAR).
Au început lucrările pentru centura Comarnicului. Drumul va ocoli orașul Comarnic și va avea o lungime de 6 km
Au început lucrările la centura Comarnic, drumul care ar trebui să decongestioneze o parte din traficul de pe Valea Prahovei. Centura va ocoli orașul Comarnic și DN1 prin vest și va avea o lungime de 6 km.
Podul peste Dunăre de la Brăila nu poate fi recepționat. Constructorul a primit deja penalizări de peste 80 de milioane de lei
La nici patru luni de la inaugurarea podului de la Brăila, numit pompos Golden Gate de Romania, au fost descoperite microfisuri la blocurile de ancoraj, șuruburi nestrânse la parapeții de protecție și asfalt denivelat, care a fost deja înlocuit.
Sute de incidente pe căile ferate din România. 311 kilometri de căi ferate ar trebui modernizați, pe bani europeni
Călătoria cu trenul în România a devenit, în multe cazuri, și nesigură, nu doar neplăcută, din cauza condițiilor din vagoane sau din cauza întârzierilor. Doar anul acesta s-au înregistrat peste două sute de incidente feroviare, multe dintre ele grave, care au dus inclusiv la decesul unui om.
Traficul de pe podul Grant se mută pe Basarab. Peste 70 de mii de mașini vor tranzita podul afectat de rugină
Îngropat în birocrație și mâncat de rugină, Pasajul Basarab va fi nevoit să preia în curând alte zeci de mii de mașini care merg zilnic spre centrul Capitalei. Asta pentru că Podul Grant intră în reparații și va fi închis timp de 5 luni.
Orașe accesibile pietonilor, până în 2030. Suceava, Cluj și București trebuie să aplice conceptul ”Orașului de 15 minute”
În șapte ani, locuitorii din Suceava, Cluj-Napoca și sectorul 2 din București ar putea pierde mai puțin timp în trafic. Cele două orașe și un sector din Capitală au fost selectate de Comisia Europeană pentru a pune în practică conceptul “Orașului de 15 minute”.
Sistemul de rezervare a locurilor din trenurile CFR, indisponibil timp de 12 ore. Cum vor fi afectați călătorii
Funcţionarea sistemului de rezervare a locurilor la CFR Călători va fi întreruptă miercuri, 4 octombrie, între orele 0:00 şi 12:00, pentru realizarea unor lucrări complexe de mentenanţă, a anunţat luni operatorul feroviar naţional.
Nicușor Dan anunță că marile lucrări la liniile de tramvai încep în 2024. ”Avem restanţe mari”
Primarul general Nicușor Dan a declarat că Bucureștiul are ”restanțe mari” în privința liniilor unice dedicate transportului în comun, motiv pentru care pe cei 50 de kilometri de linie de tramvai care vor fi modernizați vor circula și autobuzele.
România, mai puține autostrăzi decât țările vecine. Ungaria are aproape 2.000 de kilometri de autostradă
Dacă România încă se străduiește să-și găsească ritmul, alte state din Europa Centrală și de Est și-au dezvoltat rapid rețelele de autostrăzi, în ultimii ani. Acest lucru a fost posibil, în mare parte, datorită politicii Uniunii Europe de extindere a rețelei transeuropene de transport.
Drum expres, construit în ritm de melc. A fost ales un nou constructor pentru primul tronson din Craiova – Pitești
Lucrările la primul tronson al drumului expres Craiova-Pitești bat pasul pe loc, deși au început în urmă cu cinci ani. Câștigătorul inițial al licitației n-a reușit să facă mare lucru, drept urmare a fost reziliat contractul la sfârșitul anului trecut.
10 ore cu mașina, de la București la Oradea. Distanța dintre cele două orașe este de doar 540 de kilometri
10 ore pentru un drum de 540 de kilometri. Atât i-a luat echipei Euronews pentru a străbate distanța București - Oradea, cu mașina. România are 995 de kilometri de autostrăzi, în diferite stadii de finalizare, dar acestea alternează cu drumuri naționale sau chiar județene.
București, capitala cu două centuri, niciuna finalizată. Șoseaua de Centură e în reparații, autostrada A0 e în construcție
București este singura capitală din Uniunea Europeană care nu are încă o autostradă care să ocolească orașul. Singura opțiune a fost Șoseaua de Centură, pe care autoritățile se opintesc încă din 2007 să o lărgească, dar în continuare este aglomerată și plină de gropi.
Autostradă cu toalete în tufiș. Spațiile de servicii de pe autostrada A3-București-Ploiești sunt închise
Avem puține autostrăzi, dar nici acelea așa cum ar trebui. Dată în circulație de mai bine de zece ani, Autostrada București-Ploiești aproape pare abandonată. O autostradă aproape a nimănui care este tratată ca atare. Din momentul în care ai intrat pe A3, imaginea este dezolantă.
Armata, încetinită de lipsa autostrăzilor. În caz de conflict, viteza de reacție a militarilor e afectată de infrastructură
Starea infrastructurii rutiere și feroviare încetinește Armata. Numărul mic de kilometri de autostradă, podurile șubrede ori degradarea căilor ferate sunt doar câteva dintre problemele care fac ca militarii să se deplaseze cu dificultate.
Sute de morți pe șoselele din România. Suntem pe primul loc în UE la numărul de decese în accidente rutiere
Cu o lungime de aproape 630 de kilometri, DN1 este una dintre cele mai lungi artere din România. Un drum presărat cu drame și tragedii, la care autoritățile ridică neputincioase din umeri. Pe prima porțiune de drum, între București și Ploiești, autoritățile au montat separatoare de sens din beton.
Moldova, izolată din cauza lipsei autostrăzilor. Autostrada Unirii și Autostrada Moldovei ar urma să lege Moldova de restul țării
O localitate, un oraș, un județ, o regiune nu se pot dezvolta dacă nu au și infrastructură rutieră. Regiunea Moldovei este marginalizată de restul țării tocmai din cauza lipsei de autostrăzi care să faciliteze legătura între partea de nord-est cu cea de vest.
50 de ani pentru 1.000 de kilometri de autostradă. În România s-au dat în folosință câte 20 de kilometri de autostradă pe an
56 de ani i-au trebuit României să se apropie de inaugurarea kilometrului o mie de autostradă. Chiar și așa, vor mai trece încă cel puțin 4 ani până când vom putea traversa Carpații cu mașina pe o șosea de mare viteză.
Vacanțe petrecute în coloane de mașini. Turiștii pierd ore întregi în trafic, pe Valea Prahovei și Valea Oltului
Aventura unui concediu la munte în România începe chiar de pe șosea. Mai ales dacă plecarea e din București. Valea Oltului și Valea Prahovei, pe cât de spectaculoase în peisaje sunt, pe atât de aglomerate, mai ales în weekend sau în sezon turistic.
Grindeanu: Săptămâna viitoare atingem borna de 1.000 km de autostradă
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, marţi, în Prahova, că săptămâna viitoare va fi atinsă ţinta de 1.000 km de autostradă, întrucât va fi dat în circulaţie lotul Nuşfalău - Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvaniei.
România, actor important în domeniul digital. Țara noastră va găzdui un super computer care va fi folosit de toate țările din regiune
România poate deveni un important actor regional în domeniul energetic, digital și al transporturilor, susțin liderii statului prezenți la forumul economic al Summitului Inițiativei celor 3 Mări.
Autostradă de la Marea Baltică la Marea Egee. Ministrul Transporturilor: Au fost făcuți pași importanți
O autostradă va traversa Europa de la Marea Baltică la Marea Egee și va face legătura și cu Marea Neagră. Într-un interviu pentru Euronews România, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat în ce stadiu se află se află cele două proiecte.
CFR Călători s-a răzgândit. Studenții vor primi de marți reduceri la transport. Metrorex și STB, încă niciun răspuns
CFR Călători s-a răzgândit. Studenții își vor putea achiziționa până la urmă bilete cu reducere de 90%, începând de marți, a anunțat CFR Călători, care inițial a refuzat să acorde această facilitate.
Gara de Nord va fi modernizată. Ce presupune investiția de 420 de milioane de lei
Gara de Nord va fi modernizată. Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a desemnat câștigătorul licitației pentru modernizarea Gării de Nord. Valoarea investiției se ridică la aproape 420 milioane de lei (fără TVA), iar lucrările trebuie finalizate în termen de 55 de luni.