SUSTENABILITATE
Flori în dar, prietenoase cu mediul. 100.000 de tone de plastic ajung în natură de la buchetele de flori, în fiecare an
Românii cumpără milioane de buchete de flori în fiecare an. O mare parte din acestea sunt însă decorate cu folii, celofan sau funde din plastic, care de cele mai multe ori, ajung la groapa de gunoi.
Haosul reciclării în România. Doar 11% dintre deșeuri ajung să fie reciclate
România este ultima țară din Uniunea Europeană, când vine vorba de reciclare. Doar 11% dintre deșeuri ajung să fie reciclate, restul ajung la groapa de gunoi. România a fost condamnată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene la plata unei amenzi de 1,5 milioane de euro.
Principalele obiective ale Summitului COP28. Corespondent Euronews: ”O decizie finală poate implica eliminarea treptată a combustibililor fosili”
Președintele Summitului a declarat că nu există nici o dovadă științifică din care să reiasă că este necesară eliminarea combustibililor fosili. Mai multe ne spune corespondentul Euronews de la fața locului, Jeremy Wilks.
Drumul PET-ului de la gunoi, înapoi la raft. Rata de reciclare a ambalajelor în România este de doar aproximativ 40%
O sticlă de plastic aruncată la întâmplare poate să fie mortală pentru animale. În schimb, una aruncată la coșul corect, poate să aibă o nouă viață. În fiecare minut, un milion de PET-uri de plastic sunt aruncate la gunoi pe planetă.
Cum ar arăta un stil de viață mai prietenos cu mediul: fără risipă alimentară, stil de viață zero waste, colectare selectivă
Majoritatea românilor nu duc o viață prietenoasă cu mediul. Anual, fiecare dintre noi aruncăm 75 de kilograme de mâncare și 11 kilograme de haine pe care nu le-am purtat nici măcar de zece ori conform Eurostat.
Primul centru regional Returo, inaugurat la Bonțida. Centrul de sortare a ambalajelor face parte din Sistemul de Garanție-Returnare
A fost inaugurat primul centru regional de numărare și sortare a ambalajelor, la Bonțida, cu trei zile înainte ca România să implementeze Sistemul de garanție-returnare.
Risipa alimentară sau cum aruncăm banii la gunoi. Un cetățean UE aruncă anual 127 de kilograme de mâncare
Într-o perioadă în care coșul zilnic devine mai scump de la o lună la alta, pare greu de crezut că anual, un om aruncă 127 de kilograme de mâncare. Statisticile sunt, totuși, din ce în ce mai îngrijorătoare.
Cinci destinații sustenabile din Europa pe care să le alegeți pentru următoarea călătorie
Cinci destinații din Europa se află printre primele zece locuri sustenabile în care se va călători în 2024, potrivit Lonely Planet. Experții în călătorii au publicat topurile cu cele mai bune destinații în care să mergi în lume anul viitor.
Milano vrea să interzică, până în 2024, accesul mașinilor în centrul orașului
Milano, unul dintre cele mai aglomerate orașe din Italia, a propus interzicerea mașinilor în centrul orașului. Primarul Giuseppe Sala dorește să reducă poluarea în metropola cu 1,4 milioane de locuitori și a declarat că vor urma măsuri similare.
Diferența dintre stil și trend. Formula matematică prin care putem calcula adevărata valoare a unui articol vestimentar
Trendurile vin si pleacă - dar stilul rămâne. Iar stilul personal va fi întotdeauna la modă. Haideți să vedem împreună care este diferența dintre acești termeni și cum ne putem crea un stil personal care sa nu iasă vreodată din modă.
Investiții haotice în domeniul energiei. Guvernul nu știe cui să acorde fondurile UE în valoare de 1,1 miliarde de euro
Aproximativ 1,1 miliarde de euro vor ajunge la consumatorii vulnerabili, dar și la cei care vor bani pentru renovarea locuințelor pentru eficiență energetică. Însă, nici până acum nu este bine definită noțiunea de consumator vulnerabil și cine poate accesa acei bani.
Mașinile electrice care pot alimenta locuințele. Unele modele pot asigura un total de până la 10.000 kw/h
Mașinile electrice nu sunt doar silențioase și eco friendly, ci și pline de surprize. Unele au legătură cu distracția de care te poți bucura la volan, în timp ce altele sunt surprize cât se poate de utile. Ca de exemplu, ideea că mașina ar putea alimenta cu electricitate… o casă.
Sustenabilitatea e acum la modă. Francezii primesc bani de la Guvern dacă își repară hainele sau încălțămintea, în loc să le arunce
Să repari în loc să arunci pare a fi o tendință în creștere la nivel mondial, iar francezii sunt un exemplu în acest sens. Cetățenii Franței primesc bani de la Guvern dacă își repară hainele și încălțămintea, în loc să se descotorosească de ele.
Tot ce trebuie să știi despre panourile fotovoltaice dacă vrei să devii independent energetic. Sfaturile specialiștilor din domeniu
Panourile fotovoltaice au devenit o soluție sustenabilă pentru criza energetică globală. Specialiști din domeniul energiei explică pe larg care sunt pașii de urmat în procesul instalării panourilor fotovoltaice acasă, care sunt beneficiile și cum pot românii să-și reducă facturile la energie.
Viața la bloc, mult mai plăcută. Locatarii unui bloc din Capitală au montat panouri fotovoltaice pe acoperiș
Locatarii unui imobil din Capitală vor să schimbe modul în care este percepută viața la bloc. Poate fi frumoasă, cu vecini prietenoși și zâmbitori, cu discuții nesfârșite în grădina din spatele imobilului dar și cu facturi la energie mai mici.
Generația Z militează pentru sustenabilitate. Tinerii preferă să poarte haine second-hand
Piața articolelor de îmbrăcăminte second-hand este în creștere. Un studiu de peste Ocean estimează că, până în 2027, valoarea acesteia se va tripla. Motivul este Generația Z, care preferă hainele la mâna a doua și militează pentru sustenabilitate.
Metoda inovatoare prin care energia solară poate transforma deșeurile din plastic în combustibili sustenabili și cosmetice
Cercetătorii Universității din Cambridge au dezvoltat o tehnică prin care deșeurile din plastic și gazele cu efect de seră pot fi transformate în combustibili sustenabili cu ajutorul energiei solare.
Transportul maritim renunță la motoarele diesel pentru cele electrice
Navele sunt printre cei mai mari poluatori din lume. Pentru a le înlocui, este necesar să se găsească alternative la motoarele diesel tradiționale. Având în vedere că schimbările climatice sunt în prim-planul industriei, companiile testează apele cu soluții sustenabile.