poluare
Prețuri mai mari la noile autoturisme din cauza normelor euro 7. ACEA: Nu aduc nici măcar beneficiile asupra mediului pentru care erau menite
Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) spune că propusele norme UE de poluare pentru autovehicule (Euro 7) vor complica viaţa industriei auto şi vor majora preţurile noilor maşini, fără a aduce beneficiile asupra mediului pentru care erau menite.
Doar 13 țări și regiuni din lume au aerul curat. În București, concentrația de poluanți depășește de peste trei ori nivelul admis
Aproape toate cele 131 de state și regiuni incluse în raport, adică 90%, au o calitate a aerului sub indicatorii recomandați de Organizația Mondială a Sănătății. Concentrația de microparticule fine, cel mai periculos poluant, a depășit în aceste cazuri nivelul de cinci micrograme pe metru cub.
Pericolele din adâncuri. Sute de mii de viețuitoare marine mor anual prinse în plase de pescuit abandonate pe fundul Mării Negre
Sute de mii de viețuitoare marine mor anual prinse în plase de pescuit abandonate pe fundul Mării Negre. Vorbim de tone de unelte pescărești, adevărate capcane care îi pun în pericol chiar și pe scafandri sau pe turiști.
Ghenele-tobogan, desființate în Capitală, până în 2025. Rata de reciclare a Bucureștiului este de aproximativ 11%
Ghenele tubulare din blocuri, mai cunoscute drept tobogane, vor fi desființate până în 2025 în Capitală, iar în locul lor vor fi amenajate zone pentru colectarea separată. Mulți bucureșteni se plâng de faptul că va fi un efort în plus.
STUDIU. Cantitățile de plastic care ajung în oceane s-ar putea tripla până în 2040, în lipsa unor măsuri
Cantităţile de plastic care ajung în oceanele de pe Terra ar putea să ajungă la un nivel "fără precedent" în raport cu anul 2005 şi s-ar putea tripla până în 2040 dacă nu sunt adoptate măsuri suplimentare, potrivit unui studiu. .
Centralele de apartament pe gaz ar urma să fie interzise. Măsura ar trebui să intre în vigoare din 2030
Centralele de apartament pe gaz ar urma să fie interzise în Europa. Uniunea Europeană încurajează statele comunitare să renunțe la încălzirea locuințelor cu ajutorul centralelor pe gaze naturale din 2030.
Țările europene care te plătesc să mergi cu bicicleta la muncă
Pentru mulți dintre noi, a ajunge la serviciu înseamnă dimineți prinși la volan într-un ambuteiaj sau înghesuială de nedescris într-un vagon de metrou. Dar în mai multe zone din Europa, un număr tot mai mare de oameni schimbă mașini și autobuze cu biciclete.
Mașinile cu motoare cu ardere internă, interzise începând din 2035. Parlamentul European a votat noul regulament
Europarlamentarii au votat marți în urma dezbateri intense în plenul Parlamentului European noul regulament prin care vânzarea de mașini noi cu motoarele cu combustie internă începând din 2035.
Poluarea luminoasă: Autoritățile din Londra vor ca luminile zgârie-norilor să fie stinse pe timp de noapte
În curând, orizontul nocturn al Londrei ar putea avea un aspect foarte diferit și asta pentru că autoritățile orașului au elaborat un proiect de regulament care prevede ca zgârie-norii să își diminueze luminile pe timp de noapte.
Aerul din case poate fi mai toxic decât cel de afară. Bețișoarele parfumate sau odorizantele pot produce boli respiratorii
Anual, din cauza poluării, peste 20.000 de români îşi pierd viaţa, conform statisticilor Uniunii Europene, care plasează România printre ţările cu probleme grave de mediu.
Combustibilul cu hidrogen ar putea dubla facturile la energie. Cât de avantajos este pentru mediu
Hidrogenul, care poate fi produs prin supraîncălzirea apei, este adesea prezentat ca o alternativă ecologică la combustibilii fosili, însă încălzirea Europei cu hidrogen ar putea dubla facturile la energie.
Primul proces pentru climă din România. Un ONG a dat în judecată Guvernul pentru lipsa unui plan de mediu
Primul proces din România pentru combaterea schimbărilor climatice ar putea să aibă loc în perioada următoare. Un ONG a dat în judecată guvernul României pentru lipsa planurilor concrete când vine vorba de protecția mediului.
Primul program destinat cumpărării de flote electrice va fi lansat în România. Condițiile anunțate de ministrul Mediului
Ministerul Mediului va sprijini pentru prima oară în 2023 achiziția de flote electrice. Schema de ajutor de stat urmează să fie pusă la punct în scurt timp, a anunțat ministrul Tanczos Barna.
Motocicletele electrice ar putea fi puse în mișcare cu baterii de laptop reciclate. Soluția găsită de un profesor din Kenya
Un profesor de fizică din Kenya a găsit o soluție inovatoare pentru a-și repara motocicleta electrică folosind componente de calculator uzate. Pasionat de tehnologie, Paul Waweru a reciclat bateriile de laptop pe care alții le-au aruncat pentru a găsi o variantă ieftină de transport.
Avertisment despre deșeurile periculoase din jurul Bucureștiului. Fost șef al Gărzii de Mediu: Devenim coșul de gunoi al Europei
Milioane de oameni din locuiesc în București trăiesc mai puțin, în medie, între șase și opt ani din cauza calității aerului care este afectată din cauza deșeurilor periculoase, aruncate ilegal pe terenuri din jurul Capitalei.
Metoda inovatoare prin care energia solară poate transforma deșeurile din plastic în combustibili sustenabili și cosmetice
Cercetătorii Universității din Cambridge au dezvoltat o tehnică prin care deșeurile din plastic și gazele cu efect de seră pot fi transformate în combustibili sustenabili cu ajutorul energiei solare.
Poluare ridicată în primele zile ale anului. Încălzirea rezidențială și traficul excesiv cresc nivelul de poluare pe timpul iernii
Lunile de iarnă sunt cele mai poluante și asta s-a văzut și pe senzorii de înregistrare din Capitală. Primele zile ale anului au adus creșteri semnificative ale indicilor de calitate a aerului.
Gătitul la aragazul cu gaz metan poluează casa peste limitele impuse de UE. Cum poate afecta sănătatea copiilor
Persoanele care gătesc la un aragaz cu gaz metan într-o bucătărie obișnuită, fără să aibă un sistem de aerisire mecanică, poluează locuința cu dioxid de azot (NO2) peste limitele impuse la nivelul Uniunii Europene.
Transportul maritim renunță la motoarele diesel pentru cele electrice
Navele sunt printre cei mai mari poluatori din lume. Pentru a le înlocui, este necesar să se găsească alternative la motoarele diesel tradiționale. Având în vedere că schimbările climatice sunt în prim-planul industriei, companiile testează apele cu soluții sustenabile.
Uniunea Europeană a ajuns la un acord privind o amplă reformă a pieței carbonului
Dreptul de a polua gratuit al industriaşilor va lua sfârşit, emisiile legate de încălzire şi de maşini vor fi taxate, va fi înfiinţat un fond social pentru tranziţie - sunt doar câteva dintre prevederile unui acord la care s-a ajuns în noaptea de sâmbătă spre duminică.