poluare
Calitatea apei pe litoralul românesc este bună. Ministrul Turismului: ”Pentru România nu există niciun mesaj care să ne îngrijoreze”
Autoritățile anunță că nu există niciun risc pentru românii care intră în apă pe litoralul românesc. În ultimele zile, cercetătorii au atras atenția asupra riscului de poluare a Mării Negre, după distrugerea barajului Kahovka din Ucraina.
Turneul ecologic al trupei Coldplay. Cum sunt reduse emisiile de carbon prin sustenabilitate
Coldplay, celebra trupă britanică, a dezvăluit câteva cifre care arată că a redus emisiile de carbon ale unui turneu obișnuit la aproape jumătate, prin aplicarea principiilor ”turneului ecologic”.
Tanczos Barna nu crede că există risc de poluare pe litoralul românesc, după distrugerea barajului Kahovka
Tanczos Barna, ministrul demisionar al Mediului, nu crede că există probabilitatea de a avea o poluare semnificativă în zona litoralului românesc din cauza distrugerii barajului Kahovka, deoarece diluarea în Marea Neagră este ”foarte mare”.
Război pe ce a mai rămas din Codrii Vlăsiei. Opoziție față de crearea unui cordon verde de păduri în jurul Bucureștiului
Considerați adevărații plămâni verzi pentru locuitorii Capitalei, codrii ce mai compun pădurile din Ilfov se află la mijloc între interesele economico imobiliare și noi eforturi de protecție a acestora.
Biocombustibilii, obligatorii în România. Bioetanolul este prezent în proporţie de 10% în benzină şi 6,5% în motorină
De la începutul acestei luni, carburanții vânduți în benzinăriile din România trebuie să conțină obligatoriu biocombustibili. Adică în proporție de 6,5% în motorina și 10% în benzină.
FOTO. Poluarea cu plastic sufocă râul Drina din Bosnia. În fiecare an, din râul Drina sunt scoși 15.000 de metri cubi de gunoaie
De mai bine de 20 de ani, deșeurile aruncate în râurile care curg prin trei state balcanice se adună în spatele unei bariere de gunoi de pe râul Drina din Bosnia.
Untura de porc transformată în combustibil pentru avioane ar putea afecta mediul
Untura de la aproape 9.000 de porci ar putea asigura combustibilul necesar unui zbor pe ruta Paris - New York, arată o estimare realizată de Transport & Environment, un grup din Bruxelles care promovează transporturile nepoluante
Expoziții la Muzeul Deșeurilor din Rusia. Peste 700 de tone de deșeuri au fost reciclate doar în 2022
Gunoiul cuiva este comoara altcuiva. Aceasta este deviza „Non-Muzeului Gunoiului” din Ekaterinburg, Rusia. El servește drept expoziție de obiecte vintage, magazin și centru de reciclare, iar obiectivul „Non-Muzeului” este reciclarea și protejarea mediului.
”Orașul de 15 minute”. Ce înseamnă acest concept și de ce a ajuns subiect al teoriilor conspirației
Orașele în care oamenii pot locui la o scurtă distanță de mers pe jos de locul de muncă, de școală și de alte lucruri esențiale de zi cu zi, în loc să se confrunte cu autostrăzi blocate în trafic sau cu navete lungi: un ideal utopic sau un coșmar distopic?
Trei elevi români au descoperit legătura dintre poluare și cancer. Proiectul a fost acceptat de NASA
Trei elevi de la Colegiul Național ”Andrei Șaguna” din Brașov au dezvoltat un program ce rulează luna aceasta pe Stația Spațială Internațională. Proiectul elevilor, acceptat de NASA, ar putea să ne ofere informații despre legătura dintre poluare și cancer.
Studiu: Poluarea aerului, cauza deceselor a 1.200 de copii şi adolescenţi în Europa, anual
Un studiu al Agenţiei Europene de Mediu (AEM) arată că poluarea aerului provoacă moartea prematură a cel puţin 1.200 de copii şi adolescenţi în fiecare an în Europa, chiar dacă tendinţa este una de îmbunătăţire.
Poluarea aerului ne afectează sănătatea chiar și înainte de a ne naște. Cazuri de avorturi spontane din cauza noxelor
Poluarea aerului ne afectează sănătatea chiar și înainte de a ne naște, dar și pe tot parcursul vieții, arată un studiu realizat de Imperial College London (ICL). Cercetătorii au avertizat despre cât de dăunătoare pot fi particulele fine (PM 2.5) și noxele produse de autovehicule.
România a refuzat bani europeni pentru a rezolva problema gunoaielor și riscă amenzi din cauza gropilor neconforme. ”Afacerea ilegală a deșeurilor este de ordinul miliardelor de euro”
Curtea de Conturi a descoperit că Guvernul a refuzat bani europeni nerambursabili, pentru a face un mediu mai curat în România.
Vot pentru reducerea poluării până în 2030 în Berlin. Referendumul propune trecerea la mașini electrice în următorii șapte ani
Locuitorii din Berlin vor ca orașul lor să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030. Asta înseamnă, printre altele, renunțarea la mașini pe carburanți precum și închiderea centralelor pe cărbune.
Prețuri mai mari la noile autoturisme din cauza normelor euro 7. ACEA: Nu aduc nici măcar beneficiile asupra mediului pentru care erau menite
Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) spune că propusele norme UE de poluare pentru autovehicule (Euro 7) vor complica viaţa industriei auto şi vor majora preţurile noilor maşini, fără a aduce beneficiile asupra mediului pentru care erau menite.
Doar 13 țări și regiuni din lume au aerul curat. În București, concentrația de poluanți depășește de peste trei ori nivelul admis
Aproape toate cele 131 de state și regiuni incluse în raport, adică 90%, au o calitate a aerului sub indicatorii recomandați de Organizația Mondială a Sănătății. Concentrația de microparticule fine, cel mai periculos poluant, a depășit în aceste cazuri nivelul de cinci micrograme pe metru cub.
Pericolele din adâncuri. Sute de mii de viețuitoare marine mor anual prinse în plase de pescuit abandonate pe fundul Mării Negre
Sute de mii de viețuitoare marine mor anual prinse în plase de pescuit abandonate pe fundul Mării Negre. Vorbim de tone de unelte pescărești, adevărate capcane care îi pun în pericol chiar și pe scafandri sau pe turiști.
Ghenele-tobogan, desființate în Capitală, până în 2025. Rata de reciclare a Bucureștiului este de aproximativ 11%
Ghenele tubulare din blocuri, mai cunoscute drept tobogane, vor fi desființate până în 2025 în Capitală, iar în locul lor vor fi amenajate zone pentru colectarea separată. Mulți bucureșteni se plâng de faptul că va fi un efort în plus.
STUDIU. Cantitățile de plastic care ajung în oceane s-ar putea tripla până în 2040, în lipsa unor măsuri
Cantităţile de plastic care ajung în oceanele de pe Terra ar putea să ajungă la un nivel "fără precedent" în raport cu anul 2005 şi s-ar putea tripla până în 2040 dacă nu sunt adoptate măsuri suplimentare, potrivit unui studiu. .