INFLAȚIE
Inflația afectează și iubirea. Românii spun că Ziua Îndrăgostiților a fost mai scumpă cu 30%, anul acesta
Îndrăgostiții din România au plătit cu 30% mai mult, comparativ cu 2022, pentru darurile oferite de ziua iubirii. Comercianții nu s-au plâns însă de lipsa vânzărilor, pentru că tinerii nu s-au lăsat speriați de scumpiri.
Alimentele de bază continuă să se scumpească. Românii au nevoie de bugete tot mai mari pentru coșul de cumpărături
Alimentele de bază continuă să se scumpească. În luna ianuarie prețurile sunt chiar și peste 50% mai mari pentru unele produse. Inflația în România este 15,1 % în luna ianuarie, aproape dublă față de aceeași lună a anului 2022. T
Prețurile cresc fără oprire în Bulgaria. Inflația a înregistrat o creștere de 14,3% în decembrie 2022
Bulgarii sunt copleșiți și ei de prețurile care par să nu se mai oprească din creștere. Potrivit Eurostat, Bulgaria a înregistrat în decembrie 2022 cea mai mare inflație din rândul țărilor din Europa de Est - de 14,3%.
UE evită „la limită” recesiunea după ce a fost depășit vârful inflației. Previziunile Comisiei Europene pe fondul scăderii prețului gazelor
Economia Uniunii Europene urmează să evite „la limită” recesiunea în 2023, în condițiile în care inflația și prețul gazului continuă să scadă, ceea ce anticipează o performanță economică peste așteptări, arată cea mai recentă previziune a Comisiei Europene, citată de Euronews.com.
Importurile României au depășit 100 de miliarde, pentru prima dată în ultimii 30 de ani. Țara noastră produce mai puțin decât consumă
Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, importurile României au depășit 100 de miliarde. Deficitul comercial a crescut în 2022 până la 34 de miliarde de euro, adică aproximativ 12% din Produsul Intern Brut.
Trendurile anului 2023 în materie de nunți. Tarifele au crescut cu cel puțin 15%, față de anul trecut
Chiar dacă anul este abia la început, cererea în domeniul organizării de nunți este mare. Trendurile anului 2023 sunt diverse, dar un lucru e sigur, prețurile au crescut din cauza inflației cu cel puțin 15 la sută.
Ungurii trec granița în România și Slovacia pentru carburanți și alimente ieftine
Guvernul de la Budapesta susține că Ungaria se confruntă cu o uriașă rată a inflației de 25% din cauza sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană Rusiei, deși în țările vecine, precum România, Slovacia și Croația, prețul combustibilului și al altor produse este mult mai mic.
Inflația în Europa scade, dar prețurile la alimente cresc. Cine plătește cel mai mult și pentru ce
Prețurile alimentelor au continuat să crească în Europa, în ciuda faptului că inflația a scăzut pentru a doua lună consecutiv, potrivit datelor comunicate de Eurostat, agenția europeană de statistică.
BNR anunță când vom avea, din nou, inflație de o cifră
Rata anuală a inflaţiei va scădea, probabil, în trimestrul I 2023, în linie cu cea mai recentă prognoză pe termen mediu, dar va coborî semnificativ mai alert ulterior, ajungând la nivelul de o cifră încă din trimestrul III al anului curent.
Ministrul Finanțelor, optimist în ceea ce privește inflația. Guvernul vrea să ajungă la o singură cifră, până la finalul anului
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat miercuri că începând cu luna martie o să fie o scădere mai vizibilă a inflaţiei, o reducere graduală, menţionând că Guvernul şi-a propus ca până la finalul anului 2023 inflaţia să aibă o singură cifră.
Eurostat: Inflația în zona euro s-a atenuat în decembrie la 9,2%
Rata anuală a inflaţiei în zona euro a încetinit în decembrie, în linie cu estimările analiştilor, a confirmat miercuri Eurostat, datorită scăderii continue a preţurilor la energie, care anterior au dus-o la un nivel record.
Creșterea record a salariilor din Marea Britanie nu ține pasul cu majorarea inflației
Nivelul salariului reglementat în Marea Britanie a urcat cu 6,4% în perioada septembrie - noiembrie 2022, cel mai rapid ritm de creştere din 2001, excluzând pandemia, dar salariile, ajustate în funcţie de inflaţie, au scăzut cu 2,6%, a anunţat marţi Oficiul Naţional de Statistică.
Inflația, un fenomen global. Oficial Banca Mondială: Sunt ușor optimist față de cum gestionăm inflația
Inflația ridicată este o realitate cu care se confruntă toate țările din lume, însă nu este o situație care să fi scăpat de sub control. Este mesajul pe care îl transmite Alfonso Garcia Mora, vicepreședinte al Corporației Financiare Internaționale din cadrul Băncii Mondiale.
Aproape jumătate dintre europeni spun că nivelul lor de trai a scăzut deja, pe măsură ce crizele economice iau amploare
Criza economică declanșată de războiul din Ucraina, criza energetică, creșterea inflației și pandemia de coronavirus au devenit cele mai mari îngrijorări pentru cetățenii Uniunii Europene, potrivit unui sondaj Eurobarometru.
De ce a decis BNR să majoreze dobânda-cheie. Explicațiile consilierului de strategie Adrian Vasilescu
Consilierul de strategie al Băncii Naționale a României, Adrian Vasilescu, a explicat, la Euronews România, de ce era de așteptat ca dobânda-cheie să fie majorată de la 6,75 la sută la 7 la sută pe an.
UPDATE: BNR a majorat dobânda-cheie până la 7% pe an. Economia României a înregistrat „o încetinire semnificativă a creșterii”
Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a hotărât marţi majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 7% pe an, de la 6,75% pe an, anterior, începând cu data de 11 ianuarie 2023, informează banca centrală.
Recesiunea bate la ușă. Inflația, majorarea dobânzilor și războiul pot aduce recesiune în 2023
2023 prezintă risc de recesiune. Este avertismentul venit de la Fondul Monetar Internațional. Economiile mari vor frâna în acest an. Inflația, dobânzile mari și criza energiei sunt factorii care pot afecta puternic principalele piețe financiare ale lumii.