ENERGIE
Noua conducere a ANRE, votată de Parlament. George Niculescu, noul preşedinte: Îmi doresc să văd prețuri mai mici decât acum
Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a decis, miercuri, numirea lui George Niculescu în funcţia de preşedinte al Comitetului de reglementare a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).
Comisia Europeană cere României să elimine restricțiile privind exportul de energie electrică
Comisia Europeană a decis să iniţieze o procedură de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere României pentru restricţionarea exportului de energie electrică, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.
Iohannis vrea ca România să mizeze pe energia din surse regenerabile. ”Vrem să extindem considerabil zona”
Președintele Klaus Iohannis a afirmat că România își propune să încurajeze extinderea producției de energie din surse regenerabile deoarece țara noastră vrea să protejeze mediul și să lupte împotriva schimbărilor climatice.
Studiu: Energia verde, în plină ascensiune. Sectorul eolian și solar vor asigura, în 2040, 75% din energia verde
Consumul de combustibili fosili pentru producerea de energie a atins un nivel record la nivel mondial în anul 2022, potrivit unor studii independente. Specialiștii cred că acesta a fost momentul de cotitură după care va urma declinul combustibililor tradiționali și expansiunea energiei verzi.
Primele "stații de schimb de baterii" pentru mașinile electrice se deschid în Europa. Ce avantaje sunt
Uniunea Europeană speră să aibă 30 de milioane de vehicule electrice cu emisii zero pe drumurile sale până în 2030 și intenționează să interzică vânzările de mașini noi pe benzină și diesel începând cu 2035.
Fonduri de la BERD şi Comisia Europeană, pentru sprijinirea energiei verzi în România
Comisia Europeană spune că fonduri de peste 1,1 miliarde de euro urmează să fie mobilizate pentru proiecte sustenabile. Acestea sunt sprijinite cu cu 150 de milioane de euro sub formă de garanţii în cadrul InvestEU.
UE sprijină România pentru investiții în stocarea energiei electrice. De câți bani europeni va beneficia
Comisia Europeană a aprobat marți o schemă în valoare de 103 milioane de euro lansată de România. Astfel, vor fi sprijinite investițiile pentru a dezvolta capacitățile de stocare a energiei electrice în baterii
Centrala de la Cernavodă, undă verde pentru modernizare. Reactoarele trei și patru ar putea fi operaționale până în 2031
Centrala de la Cernavodă a intrat în linie dreaptă pentru investiția în grupurile trei și patru. A fost aprobată Legea care dă undă verde investitorilor străini pentru dezvoltarea reactoarelor nucleare de la Centrala Cernavodă.
Barcelona, oraș verde. Numărul instalațiilor solare s-a dublat, față de 2018
Barcelona devine un oraș tot mai verde, energetic, și intensifică producția de energie solară. Datorită subvențiilor oferite de administrația orașului și a vremii însorite , folosirea energiei solare s-a dublat în oraș, comparativ cu 2018.
Soluția pentru o factură mai mică la electricitate. Sistemele cu panouri fotovoltaice, una dintre modalitățile de a deveni prosumator
Într-un context economic influențat de creșterile prețurilor din energie și consecințele încălzirii globale, apar tot mai multe alternative pentru încălzirea locuințelor și micșorarea costurilor.
Soluția pentru a scăpa de facturile mari la energie. O casă pasivă consumă doar 10% din energia consumată de o casă normală
Casele pasive sunt una dintre soluțiile propuse de specialiști pentru a scăpa de facturile mari la energie. O astfel de investiție, deși consistentă, ar putea reduce cheltuielile lunare, chiar și cu 90%.
Energia verde: Planuri mari, capacități mici. Investițiile în energie regenerabilă au rămas la nivelul anului 2014
România are la dispoziție peste un miliard și jumătate de euro, doar din PNRR, pentru a dezvolta capacitatea de producție în energia verde. Autoritățile au planuri mari, însă pe hârtie. Realitatea este că la noi nu s-a mai investit aproape nimic în ultimii opt ani.
Centralele de apartament pe gaz ar urma să fie interzise. Măsura ar trebui să intre în vigoare din 2030
Centralele de apartament pe gaz ar urma să fie interzise în Europa. Uniunea Europeană încurajează statele comunitare să renunțe la încălzirea locuințelor cu ajutorul centralelor pe gaze naturale din 2030.
Germania vrea să-și conecteze parcurile eoliene din Marea Nordului de cele ale țărilor vecine
Guvernul de la Berlin a anunțat luni că vrea să înființeze o nouă rețea electrică pentru a conecta propriile parcuri eoliene cu cele ale statelor vecine cu ieșire la Marea Nordului, pentru a elimina blocajele de pe piața energetică europeană.
Carduri de energie 2023. S-au efectuat plăţi în valoare de 37 milioane de lei, în primele trei zile
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) raportează că peste 116.000 de plăţi, în valoare de 37 milioane de lei, au fost efectuate în primele trei zile de la implementarea cardului de energie.
Raport: Recuperarea căldurii irosite în UE ar putea acoperi nevoile de apă caldă și încălzire ale blocului comunitar
Căldura irosită de la clădirile din Uniunea Europeană ar fi aproape suficientă pentru a satisface întreaga cerere de energie a blocului pentru încălzire centrală și apă caldă, potrivit unui nou raport al gigantului danez de inginerie Danfoss.