ENERGIE
Guvernul aprobă eliminarea obligaţiei clienţilor casnici cu mai multe locuri de consum de a depune declaraţii
Executivul va aproba miercuri proiectul de ordonanţă de urgenţă prin care se elimină obligaţia clienţilor casnici care au mai multe locuri de consum de a depune declaraţii privind locul de consum la care beneficiază de preţ plafonat la energie.
Cardurile de energie pentru plata facturilor. Cum vor arăta și ce sumă va fi acordată beneficiarilor
Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat pe contul de Facebook că acordarea sprijinului de 1.400 de lei, în două tranșe, în lunile februarie și septembrie 2023 pentru compensarea facturilor la energie a intrat în linie dreaptă.
Guvernul Suediei i-a îndemnat pe cetățeni să se pregătească de pene de curent: „Riscul întreruperii alimentării este real”
Noul prim-ministru suedez, Ulf Kristersson, a prezentat miercuri, în primul său mesaj de Crăciun, o imagine sumbră a situaţiei ţării, cu referire mai ales la ameninţările la adresa siguranţei publice.
Secretar de stat în Ministerul Energiei, reacție după ce ordonanţa pentru consumatorii care vor preț plafonat la energie a fost publicată
Guvernul a publicat ordonanța prin care elimină declarațiile pe propria răspundere pentru cei care au mai multe locuri de consum de energie electrică. Secretarul de stat în Ministerul Energiei a vorbit despre efectele OUG și despre situația care a dus la impunerea actului normativ.
UPDATE. A fost publicată Ordonanţa care elimină declaraţia pe proprie răspundere pentru consumatorii care vor preț plafonat la energie
Clienţii casnici care au locuri de consum la domiciliu şi la reşedinţă nu vor mai avea obligaţia de a depune declaraţii privind locul de consum la care beneficiază de preţ plafonat, potrivit unui proiect de OUG publicat marţi seara de Ministerul Energiei.
UE: Miniştrii energiei încearcă să ajungă la un acord asupra plafonării preţului gazului
Miniştrii energiei din Uniunea Europeană se reunesc luni, la Bruxelles, în încercarea de a conveni o plafonare a preţului gazului, în contextul creşterii facturilor la energie în blocul comunitar pe fondul războiului din Ucraina.
Război în Ucraina: Sistemul de încălzire a fost repus în funcțiune în Kiev, după recentele bombardamente rusești
Sistemul de încălzire din Kiev a fost repus în funcțiune în totalitate, după cel mai recent bombardament rusesc care a vizat infrastructura de apă și energie, a declarat duminică primarul capitalei Vitali Klitschko.
Ministrul de Externe maghiar: Viitorul cablu submarin pentru energie electrică ''va stabili un record mondial în termeni de lungime''
Proiectul cablului submarin de transport de energie electrică prin Marea Neagră va avea o capacitate combinată de 3 gigawaţi şi va ''stabili un record mondial în termeni de lungime'', a declarat sâmbătă ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, citat de MTI.
Secretar de stat la Energie: România poate deveni și va deveni un hub al energiei regenarabile din zona Mării Caspice către piețele europene
Proiectul cablului submarin de transport de energie electrică prin Marea Neagră face parte din acordurile în domeniul energiei convenite între UE, reprezentată de CE, şi Azerbaidjan, fiind şi un proiect tip flagship pentru Georgia, ca parte a strategiei EU Global Gateway.
Expert: Oamenii vor avea facturi la electricitate de 3-4 ori mai mari decât anul trecut
Consultantul economic Adrian Negrescu e de părere că românii vor plăti la energie electrică facturi de trei sau chiar de patru ori mai mari decât anul trecut, în primăvară, chiar şi la un tarif de 1,3 lei pe kilowatt, ceea ce pentru marea majoritate a populaţiei va fi o problemă majoră.
Virgil Popescu: Miniştrii Energiei din UE nu au ajuns la un acord cu privire la valoarea plafonului preţului la gaze
Miniştrii Energiei din UE nu au ajuns la un acord cu privire la valoarea plafonului şi la alte elemente din mecanismul de corecţie a preţului gazului natural, la nivelul UE, a anunţat miercuri ministrul Energiei, Virgil Popescu.
Criza energetică din Europa, proba pe locuințe: englezii stau în cele mai slab izolate case. Norvegienii o duc cel mai bine
Îmbunătățirea eficienței energetice a locuințelor a devenit din ce în ce mai importantă în multe țări, având în vedere creșterea vertiginoasă a prețurilor la energie.