ALEGERI EUROPARLAMENTARE
Cum se pregătește STS pentru alegerile locale și europarlamentare 2024: Alerte la MAI pentru vot multiplu și prezența la vot actualizată la minut
Operatorii de calculator ai birourilor electorale din secţiile de votare vor fi aleşi miercuri printr-o tragere la sorţi computerizată, a anunţat Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).
Canapeaua Euronews, despre așteptările românilor în prag de alegeri: Proiectele europene, șansă către prosperitate
Canapeaua Euronews a ajuns la Constanța, unde oameni cu idealuri mărețe, care au reșit să schimbe comunitatea cu multă muncă și cu dorința de a dărui, au nevoie să știe că se pot baza pe Uniunea Europeană și pe parlamentarii care o să ne reprezinte la Bruxelles.
Tinerii cu drept de vot vor să vadă schimbări reale în România. Reforme în educație și mai multe facilități pentru studenți, printre ele
Modernizarea infrastructurii, facilități pentru studenți și reforme în educație, sunt schimbări dorite de tineri votanți din diferite colțuri ale țării. Euronews încearcă să facă auzită vocea noii generații și să afle ce așteptări are aceasta de la cei pe care îi va vota pe 9 iunie.
România în UE. Povestea aderării și cum ne-a ajutat intrarea în blocul comunitar
România a devenit stat membru al Uniunii Europene la data de 1 ianuarie 2007. Calitatea de stat membru implică atât drepturi, cât şi obligaţii, conforme cu tratatele şi legislaţia adoptate de Uniunea Europeană de la înfiinţare până în prezent.
Europarlamentare 2024. Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL, pe primul loc în intențiile de vot. Unde se poziționează AUR
Alianţa PSD-PNL se află pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, cu 43,7%, conform unui sondaj realizat de INSCOP. Totodată, același sondaj indică și intenţiile de vot pentru consiliile locale.
Viitorul UE, prin ochii tinerilor: schimbările climatice și reglementarea rețelelor de socializare, printre subiectele de interes
Alegerile pentru Parlamentul European din această vară vor fi pentru mii de tineri din țările Uniunii Europene primul exercițiu electoral la care vor putea să participe.
"Viktor Orban a jucat poker cu UE". Problema statelor care "deraiază" și cea a cheltuielilor cu apărarea, discutate la Bruxelles
Sigfried Mureșan: "Ungaria este, din cauza atacurilor lui Orban, singurul stat care are blocate 20 de miliarde fonduri europene. Ca atare, modelul Orban, care inventează un dușman imaginar la Bruxelles pentru a înscena o luptă politică, este un eșec".
Proteste la Parlamentul European chiar în ziua dezbaterii candidaților de top
Dezbaterea candidaților principali la șefia Comisiei Europeane are loc, joi, la Bruxelles. Partidele de extremă dreapta, care nu au fost invitate în această dezbatere, anunță un protest chiar în timpul evenimentului în fața Parlamentului European.
Cursă în cinci: Ce trebuie să știi despre candidații principali la șefia Comisiei Europene. Dezbaterea de la Bruxelles, LIVE la Euronews România
Cei cinci candidați vor dezbate mai multe subiecte, între care apărare și securitatea blocului comunitar, precum și migrația și extindere frontierelor spațiului Schengen și ale Uniunii Europene.
Ce sunt candidații ”cap de listă” și cum funcționează sistemul ”Spitzenkandidaten”
”Spitzenkandidat” înseamnă ”candidat principal” - ”cap de listă” în limba germană și, în contextul UE, se referă la candidatul principal al unui partid politic european pentru funcția de președinte al Comisiei Europene.
Violența împotriva politicienilor ia amploare în campanie. Premierul slovac a fost împușcat, cel polonez e amenințat, iar în Germania au loc incidente
Violența politică este în creștere înaintea alegerilor europene, au avertizat parlamentarii germani care au dezbătut fenomenul în contextul tentativei de asasinare a premierului Robert Fico.
Nici europenii nu prea înțeleg cum funcționează instituțiile UE. Și nici cum îi ajută în viața de zi cu zi. Ce schimbări vor să vadă la viitorii europarlamentari
„Care este cea mai mare problemă din comunitatea dumneavoastră?” sau „Ce mesaj i-ați transmite unui europarlamentar?”. Am pus aceste întrebări în comunitățile de la noi, dar și în inima Uniunii Europene, în Bruxelles.
„Doamne, mor mâine-poimâine. Vreau să văd și eu aici asfaltul ăsta turnat”. În Chirnogi, sătenii sunt preocupați de propriile dureri și mai puțin de UE
În Călărași, în comuna Chirnogi, am găsit tot satul adunat la derby. E rivalitate mare între Chirnogi și Radovanu, așa că în sâmbăta vizitei noastre toată suflarea era în tribune.
#TheCube. Votul pentru tinerii de 16 ani, doar ca proiect în România. În Belgia, e obligatoriu. Care e situația din țările europene și unde greșesc politicienii
Sunt tot mai multe țări care au dat drept de vot de la 16 ani. Nu însă și România, unde politicienii încă nu s-au ocupat de un proiect depus în urmă cu mai bine de doi ani.