ALEGERI EUROPARLAMENTARE
Noua generație de super-votanți. Un milion de tineri vor vota pentru prima dată la cele patru tururi de alegeri din 2024
Peste un milion de tineri vor vota anul acesta pentru prima dată. În plus, potrivit datelor oficiale, vor fi mai mulți alegători cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani, decât cei din categoria 65 plus.
Europarlamentare 2024. Cum se votează în România vs celelalte state UE: vârsta legală de vot și pragul electoral în fiecare țară
În perioada 6-9 iunie, țările din cetățenii din Uniunea Europeană cu drept de vot vor alege cei 720 de reprezentanți ai Parlamentului European, pentru următorii cinci ani.
Ce aplicații te ajută să găsești partidul-pereche pentru alegerile din 2024. Au un mecanism ca aplicațiile de dating
Au început să apară aplicații prin care votanții își pot descoperi partidul-pereche. Pentru a fi cât mai atractive, acestea funcționează precum celebrele aplicații prin care oamenii pot ieși la întâlniri.
Comisia Europeană: Tinerii români, cei mai hotărâți să meargă la vot. Tot ei sunt cei mai activi social, semnează petiții și merg la mitinguri
Un milion de tineri din România votează pentru prima dată pe 9 iunie. Comisia Europeană transmite că tinerii români sunt cei mai hotărâți să își aleagă liderii, aproape trei sferturi dintre ei susțin că vor fi la urne.
Smart city, orașul viitorului. În România nu există niciun „oraș inteligent”, deși politicienii vorbesc de ani de zile despre ele
E prima săptămână de campanie electorală, dar febra alegerilor pare încă departe. Programele candidaților la primărie sunt în dosare, nu la televizoare, iar dezbaterile electorale nu au început pentru că s-au terminat acum mulți ani.
Ce este și cum funcționează Parlamentul European
Parlamentul European este organismul cu puteri legislative al Uniunii Europene. O dată la cinci ani, membrii sunt aleși direct de cetățenii UE cu drept de vot. Anul acesta, alegerile europarlamentare vor avea loc în perioada 6-9 iunie 2024.
Ghid anti-dezinformare pentru alegerile din 2024. Recomandările AEP pentru a combate informațiile fake news
Să verificați domeniul de internet al site-urilor pe care le folosiți, să intrați pe platforme specializate pentru a identifica imaginile sau clipurile false. Și mare atennție și la cum sunt scrise textele în campania electorală. Sunt doar câteva dintre sfaturile Autorității Electorale Permanente.
Ce este Uniunea Europeană și câte țări fac parte din UE. Istoria și momentele cheie
Uniunea Europeană este o uniune economică și politică alcătuită în prezent din 27 de țări europene. Ideea creării Uniunii Europene a apărut după ce Europa s-a confruntat cu două mari războaie. Țările din Europa au realizat atunci că este mai bine să lucreze împreună și să își unească forțele.
Câte secții de votare vor fi disponibile pentru românii din diaspora la alegerile europarlamentare. Cele mai multe dispuse în Italia și Spania
Ministerul Afacerilor Externe organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare din 9 iunie.
Campanie cu restricții, dar nu și în social media. Ce reguli trebuie să respecte candidații la alegerile locale și europarlamentare
Debut anost de campanie electorală pentru cele două tururi de scrutin comasate în data de 9 iunie, după ce mai toate partidele au furat startul în precampanie, postând peste tot bannere gigantice și lansând propriii candidați.
Cucuruzu, est de Bruxelles. Cum se vede Uniunea Europeană din pragul sărăciei: ”Sperăm că vom rămâne în UE. Ne-a ajutat foarte mult”
În anul în care avem patru tipuri de alegeri, campania electorală e ori în exces, ori lipsește cu desăvârșire. Dacă lupta se dă mai degrabă pentru alegerile locale, efortul de campanie pentru alegerile europarlamentare e aproape invizibil.
Așteptările cetățenilor înainte de alegerile europene, relatate de corespondenții din rețeaua Euronews
Europa se află la răscruce de drumuri. Cele 27 de state membre vor alege noua serie de eurodeputați în perioada 6-9 iunie, în timp ce țări precum Republica Moldova, Ucraina sau Georgia au început să parcurgă drumul lung al aderării.
Sondaj: Extrema dreaptă, pe primul loc în Franța. Victoria va influența alianțele forțelor pro-europene în Parlamentul European
Extrema dreaptă din Franța conduce detașat în intențiile de vot, în perspectiva alegerilor europene care vor avea loc în iunie, arată un sondaj realizat la comanda Euronews.
Ce se află în spatele mesajelor de Paște ale politicienilor, în prag de campanie electorală. Specialist: ”Folosesc paginile de social media ca pe niște jurnale”
Mai sunt doar câteva săptămâni până la alegerile locale și europarlamentare. Și tocmai de aceea, politicienii nu-și permit să piardă nicio zi în care să nu încerce să câștige simpatia electoratului. Chiar dacă sunt sărbătorile, candiadații și șefii de partide sunt activi pe rețelele sociale.
Campania electorală, epopeea afișelor. Ce unelte de comunicare folosesc echipele de campanie pentru a promova politicienii
Înaintea campaniilor electorale, o provocare pentru echipele de comunicare ale partidelor și candidaților este aceea a mesajului transmis. Ce cuvinte folosim pentru a atrage votanții, ce postură trebuie să aibă politicianul sau cum să sabotăm campania altui candidat, în mod subtil sau nu.
Regulile pentru alegătorii care au nevoie de urnă mobilă pe 9 iunie, la locale și europarlamentare
Biroul Electoral Central a stabilit regulile pentru alegătorii care vor avea nevoie de urnă mobilă pe 9 iunie. Atunci se vor desfășura, în paralel, alegerile locale și cele europarlamentare.