Articole scrise de Sorin Rusu
Parole furate prin "hack-ul de amprentă", noua descoperire a cercetătorilor. Zgomotul degetelor ne poate da de gol
Mișcarea de swipe, făcută cu degetul pe ecranele smartphone-urior sau ale altor dispozitive emite unele sunete pe baza cărora poate fi recreată urma acelei amprente. În acest fel, se pot debloca aceste device-uri.
Mesajul Simonei Halep, la 12 zile după finalizarea audierilor la TAS: "Coșmarul pe care l-am trăit de un an și jumătate s-a încheiat"
Fostul lider al tenisului mondial a primit o suspendare de patru ani pentru dopaj cu Roxadustat, iar TAS a reprezentat ultima sa speranță de a-i fi redusă această suspendare
Într-o rachetă nord-coreeană lansată de ruși au fost descoperite "sute de componente" americane și europene
Verificările au fost făcute asupra a 290 de componente din resturile unei rachete balistice care a fost trasă în Harkov și s-a constatat că 75% dintre ele aveau origine americană, în sensul că aceste componente au fost prodse și vândute de companii înregistrate în SUA.
Gigi Becali a câștigat, la CEDO, un proces împotriva României: "Dacă a luat de trei ori mai mult, trebuie să dea de trei ori mai mult"
În 2013, Gigi Becali a primit trei ani de închisoare cu executare, o pedeapsă contopită după trei dosare. El a fost eliberat condiționat în aprilie 2015, după ce a stat un an şi zece luni în închisoare.
Risc de difterie și holeră în Fâșia Gaza. ONU și UNICEF avertizează și asupra creșterii mortalității infantile
Situația s-a agravat foarte accelerat în ultimele două săptămâni, când 70% dintre copii au suferit de diaree, iar situația are o amploare de 23 de ori mai mare decât în mod obișnuit.
Dmitri Medvedev îndeamnă la ingerințe ruse în alegerile din Occident, pentru "rezultate corecte"
Anul 2024 este unul în care 49% din populația Globului merge la alegeri. În acest context și având în vedere existența războiului din Ucraina și a celui din Fâșia Gaza, Dmitri Medvedev a alimentat suspiciunile care se abăteau asupra acestui an electoral.
Rușii au lansat 250 de bombe ghidate, cu planare, în 48 de ore. Singura soluție pentru a opri astfel de proiectile silențioase
Pe lângă aceste avioane F-16, cheia ca ucrainenii să reziste și eventaul să recucerească unele localități este să primească muniție. Iar soluția cea mai bună de a se apăra de aviația rusă rămâne sistemul Patriot.
Un câștigător la loterie a pierdut premiul de 36 de milioane de dolari pentru că a uitat să și-l ridice
Data limită a expirat pe 11 februarie, iar după ce a așteptat încă o săptămână, loteria a făcut public cazul nefericitului câștigător la Mega Millions. Biletul Quick Pick pe care l-a jucat fusese pus la un magazin Publix, din Jacksonville, cu doar doi dolari.
Kremlinul reacționează după ce Occidentul îl acuză pe Vladimir Putin de moartea lui Alexei Navalnîi
Alexei Navalnîi a murit pe 16 februarie, într-o colonie penitenciară din zona arctică a Rusiei, însă decesul său a fost pus de Occident pe seama lui Vladimir Putin. Inclusiv președintele SUA, Joe Biden, a spus clar că Putin este responsabil.
Un fotograf care a fost arestat la protestele organizate de Navalnîi a murit în aceeași zi cu disidentul rus
El a devenit și mai cunoscut după ce, în momentul arestării sale, a făcut o fotografie în care apare un polițist ru mascat, care stă la o masă, sub un tablou cu portretul lui Vladimir Putin.
Joe Biden, reacție dură după ce Trump a spus că ar încuraja Rusia să atace țări NATO: "Trebuie să-mi limpezesc puțin mintea"
NATO se bazează pe principiul descurajării: articolul 5 din Tratatul Nord-Atlantic prevede că un atac armat asupra oricărui membru este considerat un atac împotriva tuturor aliaţilor.
De teama închisorii, în Rusia au fost proteste tăcute după moartea lui Navalnîi. Oamenii au ieșit în stradă în mai multe țări
Alexei Navalnîi a murit într-o închisoare dintr-o regiune arctică a Rusiei. Disidentul rus, cunoscut critic și opozant al președintelui Putin, ar fi murit subit, în timp ce executa o pedeapsă de 19 ani de închisoare.
Închisoarea în care a murit Navalnîi e supranumită "Lupul polar": "La minus 45 de grade, dacă unul se mișca, toți erau stropiți cu apă"
Fost prizonier ucrainean în închisoarea IK-3: "De îndată ce treci pragul, te anunță că te afli în purgatoriu, unde nu ai niciun drept și nu ai cui să te plângi. Bătăi, umilințe, șocuri electrice, ești ținut într-o celulă rece, dezbrăcat sau în haine ude".
Scoțienii vorbesc despre "eșecul lui Ianis Hagi". Dilema mijlocașului înainte de Euro 2024: "Și-a ars și legăturile cu echipa"
Hagi a ales Alaves pentru că dorea să joace mai mult decât la Rangers, în speranța de a prinde un loc în naționala României pentru Euro 2024. Însă în această situație, este posibil ca selecționerul să nu-l convoace.
Donald Trump va fi judecat din 25 martie, la New York. Primul proces penal din istorie al unui fost președinte american
Trump ceruse respingerea celor 34 de capete de acuzare (34 de fraude contabile) în acest dosar, în care el este acuzat că ar fi falsificat niște documente contabile pentru a acoperi o plată de 130.000 de dolari către Stormy Daniels.
Donald Trump spune că declarațiile lui Putin despre el "sunt un compliment"
Trump a precizat, din nou, că războiul din Ucraina se va încheia "foarte repede", dacă el va deveni președinte. În caz contrar, dacă va ieși Biden președinte, Trump a spus că "va oferi Rusiei totul, inclusiv Ucraina drept cadou".
De ce Rusia nu poate cuceri Ucraina și de ce ucrainenii nu pot elibera teritoriile ocupate de ruși. Experții au spus care este cheia
În aceste condiții, întrebarea care se pune este de ce Occidentul nu furnizează Ucrainei armamentul și muniția necesare pentru a câștiga războiul cu Rusia. Expert: "Ucraina a fost pregătită pentru un război de secolul 21, dar Rusia duce un război de secolul 20".
Israelul răspunde cu lovituri în Liban, după ploaia de rachete trimisă de Hezbollah. Ordin de evacuare în cel mai mare spital din Khan Younis
Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, a cerut Hamas să ajungă rapid la un acord de încetare a focului în Gaza, pentru a evita "un alt eveniment catastrofal".
Ce nu se vede în spatele Miss World. Profesoara Ada Maria Ileana reprezintă România după o pauză de șase ani: "Am vrut să renunț"
Una dintre discuțiile "la modă" din ultima vreme se referă la eventualele operații estetice pe care le-ar avea concurentele. Ada Maria Ileana a dat mai multe detalii.