Apariție neașteptată în Portul Turistic Tomis din Constanța, unde o vidră a făcut o mică plimbare pe faleză.
Vidra a coborât dintr-o ambarcațiune aflată la țărm, spre surprinderea trecătorilor, care au imortalizat imediat momentul. Speriat, animalul a făcut câteva ture pe faleză, după care a sărit în mare și s-a făcut nevăzut.
Vidra este o specie protejată
Cunoscută și sub numele de lutră sau câine de râu, vidra este răspândită pe întreg teritoriul României, în mod deosebit în lacurile și văile apelor mari, precum și în Delta Dunării. Ajunge și la altitudini de peste 1.500 de metri, atrasă de locurile bogate în pește.
Vidra este una dintre speciile de animale care trăiesc și în Parcului Natural Văcărești din București.
Vidra este o specie strict protejată în baza legislației internaționale și a diferitelor convenții. Acesta este listată în anexa I a CITES, Anexa II al Convenției de la Berna, anexele II și IV a Directivei Habitate și Directivei Specii ale Uniunii Europene și Anexa I din Convenția de la Bonn (Convenția privind conservarea speciilor migratoare de animale sălbatice (CMS), care recomandă cel mai înalt grad de protecție a acesteia.
Conform listei Roșii a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN), vidra este o specie potențial amenințată – NT (Near Threatened).
Legislația cinegetică din Romania impune o protecție strictă pentru specia de vidră. Valoarea despăgubirii în cazul braconării unui exemplar de vidră este de 2.000 de euro.
În Parcul Natural Văcărești trăiește o populație de vidră parțial izolată, cele mai apropiate populații cunoscute sunt în Parcul Natural Comana și Rezervatia Naturală Lacul Snagov.