Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Traficul din București, dezbătut la Guvern. Marcel Ciolacu i-a convocat pe primari pentru a găsi soluții la problemele de trafic

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit astăzi la palatul victoria cu majoritatea primarilor din București, inclusiv cu Nicușor Dan. Subiectul principal de disucție a fost traficul din Capitală. După începerea școlii, Bucureștiul s-a aglomerat și mai mult, în contextul în care șantierele la rețeaua de termoficare și la magistrala 6 de metrou blochează circulația în puncte cheie ale orașului. 

La Palatul Victoria au venit aproape toți primarii din București, mai puțin Clotilde Armand și Radu Mihaiu, edilii de la sectoarele 1, respectiv 2. Nicușor Dan a participat și el, deși a ținut să precizeze înainte că merge la Guvern din complezență, nicidecum pentru că ar crede că întrevederea va produce rezultate pentru București.

Nicușor Dan, primarul Capitalei:Din respect pentru bucureșteni, o să mă duc la guvern, deși acolo vom discuta chestiuni de suprafață, adică cum putem să mai pune doi polițiști într-o intersecție, cum putem să direcționăm circulația de lângă un șantier, astea sunt chestiuni de suprafață, chestiuni adevărate este ilegalitatea în care se dezvoltă urbanistic orașul.” 

Traficul din București, printre temele principale de discuție

Una dintre principalele teme de discuție a fost problema traficului din Capitală, în contextul în care, la început de an școlar, circulația din București este încurcată de peste zece șantiere.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, printre măsurile stabilite în cadrul întâlnirii sunt amenajarea unei benzi speciale de transport în apropierea unităților școlare și îmbunătățirea condițiilor de transport în comun.

Marcel Ciolacu a anunțat că vrea să formeze un grup de lucru între Guvern-Primăria Capitalei și primăriile de sector. Potrivit ultimelor analize făcute la nivel global, Bucureștiul se numără printre cele mai aglomerate zece orașe din lume.

Octav Vasilescu, jurnalist Euronews: „Anul trecut, viteza medie de deplasare a mașinilor din București a fost de doar 17 km/h, la orele de vârf. Trebuie să menționăm, însă, că avem capitala din Estul Europei cu cel mai mare număr de mașini la mia de locuitori. Și anume 640 de autoturisme la fiecare 1.000 de bucureșteni.” 

„Dacă mă duc la un spital stau 40 de minute pentru trei km. Asta e România!”, spune un șofer.

Un mare șantier care a început să le dea bătăi de cap șoferilor din Capitală chiar înainte de începerea școlii este cel pentru magistrala șase de metrou. În zona 1 Mai au fost impuse mai multe restricții de trafic pentru a doua parte a acestui an. În perioada următoare ar trebui să mai înceapă în Capitală și reparațiile pentru planeșul din Piața Unirii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE