Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Managerul spitalului Sf. Pantelimon a demisionat. Bogdan Socea: Spitalul rămâne dedicat serviciilor medicale de calitate și sigure

Managerul Spitalului Sf. Pantelimon, Bogdan Socea, a demisionat, „așa cum îi ceruse ministrul Sănătăţii”, Alexandru Rafila, a precizat Socea într-o postare pe Facebook. Între timp, au apărut și stenogramele în cazul medicilor acuzați de omor.

Managerul spitalului Sf. Pantelimon, Bogdan Socea, a demisionat

Bogdan Socea a precizat că vrea să ofere câteva lămuriri, din punctul său de vedere, legate de scandalul major din centrul spitalului pe care l-a condus până în urmă cu scurt timp.

Bogdan Socea: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a solicitat zilele trecute demisia mea și a directorului medical. Această decizie vine pe fondul unor anchete în desfășurare și a unor evenimente recente care au afectat încrederea publicului în Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon”.

Recent, spitalul nostru a fost în centrul unui scandal major. Înțelegem pe deplin gravitatea situației și impactul negativ pe care acesta l-a avut asupra familiilor pacienților și asupra încrederii comunității în sistemul de sănătate.

El a mai spus și că au fost demarate „o serie de acțiuni pentru a îmbunătăți calitatea și siguranța serviciilor medicale”.

„Dorim să subliniem că suntem angajați pe deplin în cooperarea cu autoritățile competente pentru a clarifica circumstanțele acestor tragedii. Totodată, am investigat intern fiecare detaliu al acestor evenimente pentru a identifica eventualele deficiențe și a implementa măsurile necesare.

De asemenea, am inițiat o revizuire a tuturor protocoalelor și procedurilor din secția de Terapie Intensivă. Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” rămâne dedicat furnizării de servicii medicale de calitate și sigure pentru toți pacienții noștri”, a mai adăugat el, pe Facebook.

„În lumina solicitării domnului Ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, a Primului Ministru și a circumstanțelor recente, îmi prezint demisia pentru a sprijini eforturile comune de restabilire a încrederii publicului în această instituție”.

17 decese, în doar patru zile

Cazul morților suspecte ale pacienților de la spitalul Sfântul Pantelimon a început pe 11 aprilie, când un cadru medical a dezvăluit că 17 decese au avut loc în doar patru zile. Cel mai tânăr avea 49 de ani, iar cel mai bătrân, 92.

Între timp, procurorii Parchetului București au investigat și continuă să o facă, pentru că acest caz a devenit foarte complex.

Principala suspiciune, care a plecat de la dezvăluirile unor persoane din spital, era că anumiți medici de la secția ATI modificau deliberat cantitatea de noradrenalină pe care le-o administrau pacienților. În unele cazuri ale pacienților de la terapie intensivă, noradrenalina era înlocuită cu ser fiziologic, așa cum arată mărturia unei asistente care spune că a observat-o pe una dintre doctorițe „cu un flacon cu ser fiziologic”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE