Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bucureștenii vor avea căldură de la noapte. Mulți spun că ar prefera să mai stea în frig, de frica întreținerii mari

Din această noapte, bucureștenii racordați la sistemul centralizat de termoficare vor avea căldură. Au fost trei nopți consecutive cu temperaturi sub 10 grade Celsius, așa că Termoenergetica începe furnizarea agentului termic. Asta nu înseamnă că toate blocurile vor avea căldură, deoarece încă sunt avarii. În plus, unii oameni ar prefera să mai stea în frig, de frica facturilor mari.

Bucureștenii vor avea căldură în noaptea de 21 spre 22 octombrie

Deși în apartamente este frig, unii oameni ar prefera să se îmbrace mai gros decât să fie pornită căldura.

O să fie destul de scump. Ne așteptăm la sume exagerat de mari.

Reporter: Apartament de două camere?

Da.

Reporter: Cât vă așteptați să dați?

Ne așteptăm undeva la 800-900 de lei.

Locuitorii Capitalei care au centrală proprie au încălzit deja apartamentele.

Ai dat drumul la căldură?

Da, desigur.

Am pus termostatul, la 22 de grade îl țin, de obicei.

Meteorologii au vești bune. Vremea se va încălzi ușor în zilele care urmează, iar joi sunt așteptate maxime de 22 de grade Celsius.

Robert Manta, meteorolog de serviciu: Se mai încălzește puțin, mai ales către mijlocul săptămânii, apoi din nou către finalul săptămânii avem o ușoară scădere a temperaturilor spre 18 grade Celsius, dar în mare măsură insesizabilă. Așa că ne așteptăm la o săptămână frumoasă cu temperaturi normale, fără nicio urmă de ploaie.

Primarul Capitalei este optimist și spune că în această iarnă vor fi mai puține avarii.

Nicușor Dan, primarul Capitalei: Avem o ameliorare de la iarnă la iarnă. O să mai fie probleme. În zonele în care noi am schimbat deja anul ăsta... La 1 septembrie eram la 45 km de conductă magistrală schimbată, probabil că până la sfârșitul anului o să fim la cei 70, în toate zonele în care conducta este nouă eliminăm avariile. De exemplu, pe Mihai Bravu am avut anul trecut aproximativ 60 de avarii, alea nu vor mai fi pentru că e nouă conducta.

În acest moment, din cauza avariilor și a lucrărilor, aproximativ 400 de blocuri din București nu au apă caldă și nu vor avea nici căldură.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE