Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

40 de grade la umbră. Urmează cea mai caldă săptămână din acest an, de până acum

Se întorc zilele caniculare. Meteorologii avertizează că temperaturile se vor ridica până la 40 de grade. De vină este un vad de aer cald venit din nordul Africii și care va traversa România în zilele următoare.

Vor fi 40 de grade la umbră

Mihai Timu, meteorolog ANM: "Până marți, miercuri, deja, în Câmpia Română și Câmpia de Vest, vom vorbi de temperaturi maxime de până la 37-38 de grade, în timp ce vremea caniculară tinde să se extindă treptat și în celalalte zone.

Cu siguranță, este posibil să depășim ușor 40 de grade la umbră - sunt măsurate la umbră aceste temperaturi - în partea de vest și de sud a țării, de vineri încolo. Deci este posibil să atingem și să depățim, pentru prima dată în această vară, 40 de grade Celsius.

Doar la munte, în cursul dupăamiezelor, săptămâna viitoare, se mai adună norii dupăamiaza, pe arii restrânse vor mai fi averse slabe și descărcări electrice".

În general, va fi cod galben de caniculă în jumătate din țară, cu temperaturi care vor depăși 37 de grade. De exemplu, duminică este cod galben în Crişana, Banat, jumătatea de sud a Olteniei şi în sud-vestul Munteniei.

Disconfortul termic va fi mare și va depăși pragul critic de 80 de unități.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE