Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cererea pentru aparate de aer condiționat a explodat. Românii așteaptă și mai mult de o lună pentru instalarea aparatelor

Cererea pentru aparate de aer condiționat crește direct proporțional cu temperaturile. Prin urmare, listele de așteptare pentru instalarea sistemelor de climatizare au devenit o nouă normalitate.

Românii așteaptă la rând și o lună pentru o gură de aer rece. Instalarea și repararea aerului condiționat au devenit un subiect fierbinte.

Cu temperaturi de peste 30 de grade în București, cererea pentru sisteme de răcire a explodat.

Pe site-ul unei firme de instalare a sistemelor de răcire, când deschizi pagina principală, ești întâmpinat de acest anunț:

„Din pacate, toate comenzile si montajele plasate online in acest moment au un termen de +21 zile pentru finalizare. Ne cerem scuze pentru problemele întâmpinate cu liniile telefonice.Volumul apelurilor primite depășește capacitatea noastră de a răspunde.”

Pentru a face față cererii crescute, echipele de instalare lucrează și 10 ore pe zi - în căldură.

”Din cauza cererilor, de la ora 9 intrăm în casa clientului și terminăm, de multe ori, la 7 după-amiaza. Pe zi, cam 5 aparate se instalează - 4-5 aparate. Sunt situații în care facem o instalare într-o oră - o oră jumate maxim, situații în care facem o instalare și în 3 ore”, a declarat Marius Cinieru, instalator.

În medie, un aparat de aer condiționat costă 2.000 de lei. Dacă luăm în calcul și instalarea, prețul mai crește cu cel puțin 500 de lei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE