Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Grecia, pregătită pentru următoarele valuri de căldură. Ce recomandă autoritățile locale turiștilor

Grecia a trecut peste un prim val de caniculă, iar în urma acestuia și-au pierdut viața șase persoane, printre care și celebrul doctor britanic Michael Mosley. Autoritățile elene se pregătesc pentru următoarele episoade de căldură excesivă. Jurnalista Symela Touchtidou ne oferă mai multe detalii din Atena.

Primul val de căldură a lovit Grecia la începutul acestei veri și a avut efecte tragice.

Șase străini fie au decedat, fie sunt dați dispăruți după ce s-au dus să se plimbe când temperaturile atingeau aproximativ 40 de grade Celsius.

Un val de căldură deja a trecut, dar urmează multe altele, așa că autoritățile elene iau măsuri speciale de prevenire pentru a proteja localnicii și turiștii.

Recomandările Ministerului Sănătății al Greciei pentru vremea caniculară

Pentru început, Ministerul Sănătății al Greciei le cere oamenilor să nu subestimeze impactul schimbărilor climatice și să nu-și asume riscuri inutile.

Autoritățile locale discută cu companiile grecești de telefonie mobilă să instaleze aplicații speciale pentru persoanele care folosesc traseele grecești, în special cele de pe insule.

În Atena, primăria a lansat o pagină web specială, CoolAthens, cu informații esențiale despre riscurile pe care le implică temperaturile ridicate.

În plus, aplicația Extrema Global vă indică cele mai apropiate locuri și trasee răcoroase din Atena.

În orice caz, autoritățile subliniază că, pe măsură ce verile devin tot mai fierbinți, vizitatorii ar trebui să își adapteze programul și planurile pentru a se proteja de temperaturile ridicate și să se asigure că excursia lor nu se va termină dramatic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE