ȘTIINȚĂ ȘI INOVAȚII
Nou tratament împotriva cancerului, dezvoltat de oamenii de știință israelieni. Poate conduce la terapii inovatoare
Cercetătorii israelieni au dezvoltat un nou anticorp care creează un răspuns imunitar puternic împotriva cancerului. Anunțul important a fost făcut de Institutul de Ştiinţă Weizmann (WIS) din Israel.
Samsung Galaxy S24 a fost lansat. Ce prețuri au noile telefoane dotate cu inteligența artificială
Samsung a lansat miercuri noile telefoane din gama Galaxy S24. Reprezentanții companiei sud-coreene spun că smartphone-urile sunt dotate cu funcții ce au la bază inteligența artificială.
Microsoft a lansat Copilot Pro, aplicația cu inteligența artificială integrată în suita Office. Cât costă abonamentul lunar
Microsoft a integrat prima oară funcțiile cu inteligență artificială în suita Office disponibilă companiilor în luna noiembrie 2023, iar două luni mai târziu compania americană oferă acces tuturor utilizatorilor la noile opțiuni cu AI.
Oamenii de ştiinţă au descoperit o genă care poate creşte riscul de cancer al sângelui
Oamenii de ştiinţă din China şi Statele Unite au descoperit o nouă genă care poate creşte semnificativ riscul unei persoane de a dezvolta o afecţiune malignă mieloidă, cum ar fi leucemia, informează Xinhua.
CES 2024. Robotul italian cu AI care îi ajută pe copii să învețe la școală sau să aibă grijă de persoanele vârstnice
Un robot cu inteligență artificială i-ar putea ajuta pe copii cu informații la școală și să-și dezvolte capacitățile de comunicare, ca și cum ar discuta cu un coleg de clasă.
CES 2024. Cum arată căștile alimentate solar care nu trebuie încărcate niciodată
Încărcarea gadgeturilor pe care le folosim în fiecare zi poate ajunge un motiv suplimentar de stres. Pentru a ne scăpa de această grijă, o companie din Suedia a lansat un dispozitiv prin care o pereche de căști să fie alimentată cu energie solară.
CES 2024. Transferul de informații poate fi realizat prin piele. Cum funcționează noua tehnologie
Transferul de date poate fi realizat prin piele datorită unei noi tehnologii de comunicare în câmp apropiat. Compania americană Ixana a prezentat la CES 2024 cum două sau mai multe dispozitive se pot conecta wireless între ele prin Wi-R.
Cele mai neobișnuite produse de la CES 2024. De la insectele comestibile, crescute de roboți cu AI, la gențile din piele obținută din ananas
Consumer Electronics Show (CES), unul dintre cele mai influente evenimente din domeniul tehnologiei, a atras peste 4.000 de mari companii și start-up-uri în Las Vegas.
CES 2024. Ochelarii cu tehnologie revoluționară care ajută persoanele cu deficiențe de vedere precum câinele ghid
O pereche de ochelari speciali cu tehnologie împrumutată de la vehiculele autonome ar putea veni în sprijinul persoanelor cu deficiențe de vedere. Dispozitivul inovator a fost creat de o companie din România, printre puținele prezente la Consumer Electronics Show (CES)
Companii românești, printre cele peste 4000 de branduri prezente la CES 2024
Printre cele peste 4000 de branduri prezente la Consumer Electronics Show (CES) în Las Vegas sunt și companii românești. Fie că sunt ajutate de statul român sau de instituții ale UE, toate speră să intre pe piețele internaționale cu produsele și serviciile lor.
CES 2024. Cum funcționează o mașină care poate să zboare?
Las Vegas este săptămâna aceasta gazda celei mai mari conferințe de tehnologie din lume: Consumer Electronics Show (CES), locul în care toate brandurile importante vin pentru a-și lansa cele mai noi produse și inovațiile cu care speră să cucerească piața.
CES 2024: Roboți care au grijă de animalele de companie și televizoare adaptate persoanelor cu deficiențe de auz sau de vedere
Televizoare adaptate persoanelor cu deficiențe de auz sau de vedere, frigidere care ne fac lista de cumpărături sau mașini care se alimentează cu hidrogen în loc de benzină sau motorină. Toate aceste inovații pot fi descoperite la CES 2024, cea mai mare expoziție de tehnologie din lume.
NASA a lansat racheta Vulcan Centaur, care va plasa o sondă pe lună, împreună cu cenușa creatorului Star Trek
Racheta Vulcan Centaur a fost lansată de NASA, în încercarea ca aceasta să plaseze pe lună o sondă denumită Peregrine, după un șoim considerat pasărea care zboară cel mai rapid.
CES 2024 începe în Las Vegas. Euronews România prezintă inovațiile de la cel mai important târg de tehnologie din lume
Expoziția CES 2024, considerată drept cel mai influent eveniment din domeniul tehnologiei la nivel mondial, începe săptămâna această în Las Vegas. Peste 150.000 de oameni sunt așteptați să vină aici pentru a descoperi dispozitivele inovatoare.
2024, tendințe în tehnologie. Expert: „Inteligența Artificială va lua și mai multă amploare anul acesta”
Alexandra Cernian, lector universitar la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica București, a vorbit la Euronews România despre tendințele în tehnologie în 2024, în mai multe domenii.
2023, an al inovațiilor medicale: oameni paralizați care au putut să meargă din nou sau apariția vaccinurilor pentru Alzheimer și malarie
2023 e marcat de inovații medicale: oameni paralizați care au reușit să meargă din nou, aparatură care îi ajută să vorbească pe cei care nu-și mai pot mișca maxilarul sau rezultatele analizelor medicale obținute instant, procesate de vasul de toaletă din propria casă.
Românii și-ar putea schimba documentele online până la finalul lui 2024. Proiectul cloud-ului guvernamental, deblocat
Până la finalul anului viitor, românii și-ar putea schimba documentele online. Drumurile la diverse instituții și cozile la ghișee vor fi înlocuite de câteva clickuri, prin intermediul unei aplicații unice a statului.
Noua trotinetă electrică ce se poate plia până la dimensiunea unei coli de hârtie. E-scooterul Arma va fi pus în vânzare în vara lui 2024
Imaginați-vă un e-scooter care este atât de compact încât încape fără efort într-un rucsac. Dacă vă grăbiți să mergeți la aeroport pentru a prinde zborul puteți ajunge cu scuterul, apoi îl puteți lua în bagajul de mână și să continuați să vă plimbați în alt oraș după ce ați aterizat.
Oamenii de știință au descoperit noi antibiotice pentru bacteriile rezistente la medicamente, folosind inteligența artificială
O nouă clasă de antibiotice pentru bacteriile Staphylococcus aureus (MRSA) rezistente la medicamente a fost descoperită folosindu-se inteligența artificială.
Căștile cu inteligență artificială care pot filtra zgomotul de fond. Poți elimina la alegere sunete precum sirenele ambulanțelor sau plânsetele bebelușilor
O echipă de cercetători de la Universitatea din Washington a descoperit o modalitate prin care să elimine zgomotele de fond, în funcție de preferințe.
NASA a transmis un videoclip cu o pisică de la o distanță de 30 de milioane de kilometri între spațiu și Pământ
NASA a transmis, pentru prima dată, un videoclip din spațiu folosind un laser. La momentul transmiterii, distanța dintre nava spațială a misiunii Psyche a NASA și Pământ era de 80 de ori distanța dintre Pământ și Lună.
Cum arată primele imagini generate de activitatea cerebrală umană cu ajutorul inteligenței artificiale. Descoperirea cercetătorilor japonezi
Oamenii de știință din Japonia au reușit să creeze în premieră imagini cu obiecte și peisaje generate de activitatea cerebrală umană, cu ajutorul inteligenței artificiale.
Pământul va fi lovit de furtuni geomagnetice după o erupție solară. Ce sisteme de comunicații ar putea fi afectate
Furtuni geomagnetice cauzate de erupţii solare urmează să lovească Pământul la sfârșitul acestei săptămâni. Din cauza acestui fenomen, ar putea fi afectate comunicaţiile radio în anumite zone.
Cea mai puternică explozie solară din ultimii 6 ani. Din cauza fenomenului solar, comunicațiile au fost întrerupte timp de 2 ore pe Pământ
Un telescop NASA a surprins cea mai mare explozie solară din ultimii 6 ani. Aceasta a blocat timp de două ore comunicațiile radio din SUA și alte zone ale Pământului.
SpaceFest 2024, cel mai mare eveniment dedicat explorării spațiului, revine în campusul Politehnica București
SpaceFEST, cel mai mare eveniment din regiune dedicat explorării spațiului, revine în 2024 cu un concept nou, în care tehnologia va spune povestea fascinantă a aventurii omului în spațiu