ACTUALITATE
Instructaj anti-mită la Urgență, în Suceava. Șefa de la Oncologie e în arest: avea 5.000 de euro lunar, dar lua șpagă și 50 de lei
Personalul de la Spitalului Județean de Urgență Suceava va fi instruit să nu ia mită, în cadrul unor cursuri organizate de conducere. Zilele trecute, șefa Secției de Oncologie a fost arestată preventiv.
Raportul privind cauza accidentului mortal din Mina Jilț Sud, prezentat în Guvern. Virgil Popescu: Oamenii au fost transportați cu un vehicul de marfă
Ministrul Energiei a anunțat, joi, în şedinţa de Guvern, finalizarea raportului privind accidentul de la Mina Jilţ, în care trei oameni au murit și 10 au fost rănite.
Frații Tate, audiați la sediul DIICOT a doua zi consecutiv. Se consideră persecutați pentru că sunt bogați
Frații Andrew şi Tristan Tate au fost aduşi, joi dimineaţa, la sediul DIICOT. Cei doi foști kickboxeri care s-au autoproclamat influenceri au fost aduși din arest pentru a asista la percheziţiile informatice.
Reuniunea informală a Consiliului JAI, la Stockholm. Bode va relua discuțiile despre aderarea României la Schengen
Miniștrii de Interne din Uniunea Europeană se întâlnesc, joi, la Stockholm. Este prima reuniune în acest format după eșecul înregistrat de România în decembrie 2022, când a fost respinsă aderarea la Spațiul Schengen
Ciprian Ciucu acuză ASPA de manipulare în cazul femeii ucise de câini: Serviciile de ecarisaj au fost asumate pentru tot Bucureștiul
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu a vorbit în platoul Euronews România despre incidentul din weekend, din zona Lacul Morii, acolo unde o femeie a fost sfâșiată de câini.
Analist politic, despre cazul femeii atacate de câini pe malul Lacului Morii: „Bucureștiul pare a fi un oraș lăsat de izbeliște, funcționează din perspectiva inerției”
„Bucureștiul pare a fi un oraș lăsat de izbeliște. Bucureștiul funcționează din perspectiva inerției”, a declarat analistul politic Valeriu Turcan, în urma incidentului petrecut pe malul Lacului Morii, în care o femeie a murit, după ce a fost atacată de câini.
„Peda fresh corner”, un concept unic în România: Elevii își pot cumpăra mâncare sănătoasă, la prețuri accesibile, chiar din interiorul școlii
Brunch sănătos pentru elevii unui colegiu de stat din Timișoara. Conducerea unității școlare a implementat un program întâlnit des în Occident, prin care copiii își pot cumpăra mâncare sănătoasă, la prețuri accesibile, chiar din interiorul școlii.
Tații, mai implicați în creșterea copiilor. Studiu: Peste jumătate dintre ei și-au îmbunătățit relația cu copilul lor
Unul din nouă părinți care stau acasă să aibă grijă de copil în primii ani de viață este tatăl. Cel puțin așa arată datele de anul trecut documentate de o universitate de prestigiu din Marea Britanie.
UPDATE Demiteri după accidentul de la mina Jilț Sud. Șeful CE Oltenia și un alt membru al directoraului au fost demiși
Virgil Popescu a cerut eliberarea din funcție a președintelui Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, și schimbarea unui alt membru al directoratului, Marius Negru. Deciziile vin după ce săptămâna trecută o mașină care transporta muncitori s-a răsturnat.
Centrul istoric al oraşului ucrainean Odesa, inclus pe lista Patrimoniului mondial în pericol
Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) a aprobat miercuri includerea centrului istoric al oraşului Odesa, oraş-port din Ucraina, pe lista Patrimoniului mondial în pericol.
Risc de avalanșă în Munții Bucegi și Făgăraș. Cel mai mare strat de zăpadă este la Vârful Omu
Meteorologii avertizează că este risc însemnat de producere de avalanşe în Carpaţii Meridionali, la altitudinea de peste 1.800 de metri în munţii Bucegi şi Făgăraş, la staţia de la Vârful Omu înregistrându-se cel mai mare strat de zăpadă, de 136 de centimetri.
UPDATE: Ciprian Ciucu a publicat harta sesizărilor către ASPA, în 2022 și 2023. „Nu ai cum să răspunzi când ai 13 hingheri într-un oraș ca Bucureștiul”
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a spus, într-o conferință de presă orgaizată miercuri, că principalul responsabil pentru ridicarea câinilor maidanezi, în toată Capitala, este ASPA.
A început tipărirea cardurilor de energie. Marcel Boloș: „Din 20 februarie se vor putea face primele plăţi aferente ajutorului de încălzire”
Încă un pas pentru ca românii cu venituri mici să fie ajutați la plata facturilor. Începe tipărirea cardurilor de energie care vor fi distribuite în toată țara, de la 1 februarie.
Frații Tate, aduși la DIICOT pentru audieri și percheziții informatice. Andrew Tate: „Autoritățile vor să-mi fure banii”
Frații Tate și una dintre femeile inculpate au fost aduși, miercuri, la sediul DIICOT pentru a audieri și percheziții informatice în dosarul în care sunt cercetați pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol.
Ungurii fac plinul în România și Slovacia, pentru că preţurile la pompă au explodat în Ungaria
Preţul carburanţilor a explodat în Ungaria, după ce guvernul de la Budapesta a eliminat plafonul în luna decembrie şi a majorat accizele la combustibili, astfel că mulţi automobilişti ungari au început să treacă graniţa în Slovacia sau România pentru a face plinul la preţuri mai mici.
Unirea prin infrastructură, o restanță de 164 de ani. În ce etapă au ajuns marile proiecte de infrastructură rutieră care ar putea lega România de Moldova
Unirea politică a României nu a însemnat și unirea infrastructurii. Regiunea Moldovei are, în continuare, cei mai puțini kilometri de autostradă și nu este legată de restul țării. Asta face ca Moldova să fie ceea ce se numește ”Polul Sărăciei din România” și chiar din Europa.
Ce prevedea prima lege a educației, din 1864: patru clase obligatorii, opt materii studiate, sancțiuni pentru părinții care nu-și trimiteau copiii la școală
Astăzi nu este doar ziua principatelor române este și ziua internațională a educației, iar prima lege a învățământului a fost dată în România în 1864 de Alexandru Ioan Cuza. A fost pentru prima dată când sistemul educațional a fost organizat la nivel național