SĂNĂTATE
România, fă-te bine: Spitale mici, probleme mari. Din cauza lipsei medicilor, la spitalul orășenesc Mizil, unele secții au fost închise
Pe hârtie, avem destule spitale. În realitate, însă, o parte dintre acestea, în special cele din orașele mici, au secții închise, din cauza lipsei de medici. La fel ca Spitalul din Urziceni, unde o femeie a născut pe asfalt la sfârșitul lunii iulie, și din alte spitale lipsesc secții.
Președintele Asociației Colectiv: "În acești ani nu s-a produs nicio schimbare. Pacienții arși au devenit un fel de inamici"
În contextul exploziilor de la Crevedia, președintele Asociației Colectiv, Eugen Iancu, a declarat pentru Euronews România, că statul nu a făcut nimic pentru ridicarea spitalelor de mari arși, deși fonduri ar exista încă din 2014.
Efectele majorării impozitelor: Serviciile stomatologice se pot scumpi
Mersul la dentist ar putea costa și mai mult, odată cu majorarea impozitelor pentru care Guvernul vrea să-și asume răspunderea. Patronatul Medicilor Stomatologi spune că a început discuțiile cu Guvernul, în privința noilor măsuri fiscale și că vor fi obligați să scumpească serviciile.
Mii de medicamente scumpite, în luna august. Din ce cauză au fost majorate prețurile
Prețurile a 3 mii de medicamente care se vând în România au crescut, în unele cazuri, chiar și de patru ori. Este vorba, în special, de medicamente compensate, eliberate cu rețetă. Chiar și așa, oamenii spun că procentul de compensare este mic și că fac cu greu față majorărilor de prețuri.
Medicul Adrian Marinescu: Varianta de coronavirus Eris este prezentă în România
Directorul medical al Institutului "Matei Balş", Adrian Marinescu, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că varianta Eris a noului coronavirus este prezentă şi în România, dar nu se poate discuta despre un val cum a fost cel anterior, provocat de Omicron.
Pericolele din piscine, lacuri sau mări. La ce boli suntem expuși, după ce mergem să înotăm
Vara și temperaturile caniculare fac plajele și ștrandurile neîncăpătoare. Însă apele dulci din piscine, râuri sau lacuri, dar și din apa de mare pot provoca o serie de boli infecțioase. Printre cele mai comune dintre acestea se numără conjunctivita, otita, infecțiile digestive, respiratorii.
Nouă materie în școli, la propunerea ministrului Sănătății. ”Trebuie inclusă în programul de pregătire”
Ministrul Alexandru Rafila propune ca disciplina ”Educație pentru Sănătate” să fie introdusă în școli. Medicul susține că printr-o astfel de măsură, România ar evolua din punct de vedere al indicatorilor stării de sănătate.
O tânără dintr-un centru de plasament din județul Brașov a ajuns la spital cu arsuri grave pe corp. Reacția Ministerului Familiei
O tânără de 19 ani, de la Centrul de Plasament pentru Copii cu Nevoi Speciale Brădet, a ajuns la spital cu arsuri grave pe corp. Ministrul Familiei, Natalia Intotero condamnă cu fermitate orice formă de neglijență abuz sau violență în cazul copiilor instituționalizați.
Studiu: Mersul pe jos poate îmbunătăți starea de sănătate și reduce riscul de a muri. Ai nevoie doar de 4.000 de pași pe zi
Mersul pe jos zi poate reduce riscul de deces al unei persoane. Avem nevoie doar de 4.000 de pași pe zi, iar puțin sub 2.500 de pași pe zi poate reduce riscul de a muri din cauza bolilor cardiovasculare.
Buzoienii refuză cardurile de sănătate din motive religioase și de conștiință
Peste 1.600 de carduri de sănătate au fost blocate la nivelul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Buzău, în majoritatea cazurilor fiind vorba despre persoane care le-au refuzat din motive religioase şi de conştiinţă, potrivit Agerpres.
Alăptarea bebelușilor, încurajată doar în teorie. În România, doar 12,6% dintre bebeluși sunt alăptați exclusiv în primele șase luni
Săptămâna mondială a alăptării se sărbătorește în România cu o statistică îngrijorătoare. Doar 12,6% dintre copiii din țara noastră sunt alăptați exclusiv în primele șase luni, așa cum recomandă Organizația Mondială a Sănătății.
Un alt derapaj la Spitalul din Urziceni. O doctoriță țipă și înjură pacienții: Nu ești în stare să o duci la cardiolog, cumpără-ți colivă!
Un alt eveniment în care pacientul a avut de suferit s-a întâmplat tot la Spitalul Urziceni. O doctoriță țipă și înjură o pacientă și pe fiica acesteia. Evenimentul a avut loc în urmă cu ceva mai mult de an, tot la camera de gardă.
Sindicaliștii din Sănătate amenință cu proteste în urma noilor măsuri fiscale adoptate de Guvern
Sindicaliștii din Sănătate amenință cu proteste de la 1 septembrie, dacă Executivul va pune în aplicare revoluția fiscală. Mai mult, reprezentanții Blocului Național Sindical spun că vor ataca legea la Curtea Constituțională.
Spitalul din Hârlău duce lipsă de medici. Funcționează cu 68% din personalul de care ar avea nevoie
Medicii specialiști sunt o raritate în localitățile mici din România, iar asta duce la închiderea unor secții în spitalele orășenești. Este și cazul spitalului din Hârlău, județul Iași, unde ar mai fi nevoie de cel puțin șase medici specialiști.
Sistemul de sănătate, bolnav cronic. Spitalele din orașele mici închid secții și refuză bolnavi, din cauza lipsei medicilor
Dramele de la Spitalul Municipal Urziceni sunt simptomele unei boli cronice de care suferă întreg sistemul sanitar. Dincolo de lipsa de umanitate sau de faptul că, aparent, unii au uitat de jurământul lui Hipocrate, în România anului 2023, bolnavul se vede nevoit să-și programeze boala.
Raport: Medicii din România sunt distribuiți inegal. În județele din sudul țării, un medic trebuie să aibă grijă de 10.000 de pacienți
Cazul din Urziceni, unde o femeie a născut pe trotuar, lângă spital, s-ar putea repeta, pentru că multe spitale sunt deficitare la capitolul personal sau aparatură medicală.
Cazul femeii care a născut pe trotuarul spitalului din Urziceni. R. Vlădăreanu: "De ce trebuie să naști pe gresie când este o masă ginecologică?"
Reacția prim-vicepreședintelui Societătii de Obstetrică-ginecologie din România, după cazul femeii care a născut pe trotuar, în curtea spitalului din Urziceni.