Portul Constanța
Cazinoul din Constanța a renăscut. S-au folosit cinci kg de foiță de aur, pin de Siberia sau marmură, iar ce a ieșit este spectaculos
Grinzile din lemn au peste 100 de ani, dar au fost găsite în stare bună. Aproximativ 200 de milioane de lei a costat refacerea edificiului de la malul Mării Negre.
Sistem modern de acostare în portul Constanța. Cum eficientizează investiția de 7 milioane de dolari transferul cerealelor
Două geamanduri gigant au fost montate în largul mării în zona Constanța Sud Agigea, pentru transferul cerealelor din barje în nave de mare tonaj, fără a mai fi nevoie de acostare la cheu.
Cazinoul din Constanța, aproape gata. Reabilitarea clădirii a costat peste 200 de milioane de lei
Cazinoul din Constanța ar putea fi redeschis până la finalul anului, după mai bine de patru ani de la începerea restaurării. O parte dintre lucrări au fost finalizate, iar schelele care acopereau edificiul au fost înlăturate pentru ca monumentul să poată fi admirat de pe faleză.
Agenții de navă, la mare căutare la Constanța. Salariile ajung la câteva mii de euro
Traficul record înregistrat în Portul Constanța odată cu începerea războiului din Ucraina aduce în atenție agenții de navă, tot mai căutați în ultima perioadă pentru a acorda asistență vapoarelor pe timpul staționării.
UPDATE. Un vameș, un fost vameș și un comisionar vamal, arestați. Unul dintre ei ar fi înghițit biletul pe care erau notate șpăgile
Un vameș, un fost vameș și un comisionar vamal au fost arestați preventiv pentru 30 de zile în urma unor percheziții DNA în Portul Constanța. Cei trei sunt acuzați de luare de mită și complicitate la luare de mită, iar asupra lor au fost găsiți aproximativ 20.000 de euro.
Drum nou în Portul Constanța. Șoseaua ar trebui să descongestioneze traficul din port
Războiul din Ucraina forțează investițiile în infrastructura Portului Constanta. Un drum de 2 kilometri, primul construit în interiorul portului în ultimii 30 de ani, a fost deschis astăzi pentru a decongestiona o parte din aglomerația din port.
Războiul din Ucraina a șters România de pe harta turismului de croazieră. De doi ani, nicio navă cu turiști nu a mai acostat în portul Constanța
Războiul din Ucraina a șters Constanța de pe harta turismului de croazieră. Sunt mai bine de doi ani de când nicio navă maritimă nu a mai acostat în Portul Constanța, iar veștile nu sunt bune nici pentru croazierele fluviale.
Cum te poți plimba cu ”un pachet suspect” în Portul Constanța, cu o taxă de 22 de lei. Verificările la intrarea și ieșirea din port lipsesc
Portul Constanța - zonă controlată și de securitate pentru persoanele neautorizate. Cel puțin în teorie. Realitatea este, însă, că oricine, oricând poate intra și ieși din port fără a fi controlat de nimeni.
Reuters: Portul Constanța, alternativa pentru transportarea cerealelor ucrainene după retragerea Rusiei din acord
Portul Constanța, principala rută alternativă pentru transportarea cerealelor ucrainene după ce Rusia s-a retras din acordul internațional, are capacitatea de a gestiona un număr suplimentar de cargouri până la mijlocul lunii august.
Constanța: Un împingător sub pavilion Cehia s-a scufundat în portul maritim
Un împingător sub pavilion Cehia s-a scufundat, sâmbătă, în portul Constanţa, după ce a intrat în coliziune cu un convoi de barje care se afla în manevră, cei cinci membri ai echipajului fiind în afara oricărui pericol.
Record pentru Portul Constanța. În 2022, a înregistrat cea mai mare cantitate de mărfuri operată vreodată
Portul Constanța a înregistrat în 2022 cea mai mare cantitate de mărfuri operată vreodată, peste 75 de milioane de tone. Prin România au trecut peste 24 de milioane de tone de cereale, dintre care mai bine de un sfert au venit din Ucraina.
Portul Constanța, poartă pentru falsuri. Produse contrafăcute de peste 20 de milioane de euro, descoperite în ultimele luni
Luna cadourilor vine cu provocări pentru polițiștii și vameșii din Portul Constanța. Cea mai recentă captură de produse contrafăcute a fost de 7.000 de căști, ce imitau un brand cunsocut de pe piață.
Noi investiții, de aproape 800 milioane de lei, pentru porturile Galați și Constanța. De unde provine finanțarea
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, a anunţat că Guvernul a aprobat investiții noi în valoare de 780,256 milioane de lei, pentru a crește capacitatea de operare a Porturilor Constanța și Galați.
Navele din Portul Constanța sunt alimentate cu combustibil de vapoare deținute de companii rusești. Unul dintre vapoare aparține Gazprom Neft
Trei din cele patru vapoare care alimentează navele din Portul Constanța sunt în proprietatea unor firme din Rusia, arată Info Sud-Est, care citează surse din conducerea portului.Una dintre companii este membră a grupului Gazprom Neft, sancționat de UE și SUA, după izbucnirea războiului în Ucraina.