MINISTERUL EDUCAȚIEI
Elevii români de succes la olimpiadele internaționale. Care sunt criteriile de bază pentru a face performanță
Anul acesta, România a urcat pe locul 2 la nivel mondial, după China, la numărul total de medalii obținute la Olimpiada Internațională de Informatică, în ultimii 30 de ani. Munca din spate este a profesorilor și a părinților.
Patru medalii la olimpiada de informatică. Elevii români au luat aur, argint și bronz
Lotul național de la informatică a cucerit o medalie de aur, două de argint și una de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică, organizată în Indonezia. Elevii s-au întors la București și au povestit despre experiența olimpiadei.
Sorin Cîmpeanu: Nu va exista o rectificare bugetară la Ministerul Educației. Coaliția susține „România educată”
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi, întrebat dacă ministerul pe care îl conduce va fi afectat de o rectificare bugetară negativă şi că ştie că proiectul 'România Educată' este susţinut de întreaga coaliţie.
Rezultate finale Definitivat 2022. Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu: „5.355 candidați care au promovat examenul”
Rezultatele finale la Definitivat 2022 sunt publicate pe 4 august. Ministrul Educației a declarat că au fost obținute 137 de note de 10, iar aproape 2000 de candidați nu au reușit să treacă examenul.
Aproape 37.000 de înscrieri la Universitatea București în vară. Ce programe de licență și masterat au ales viitorii studenți
Programele de licenţă şi masterat ale facultăţilor UNIBUC au numărat 36.873 de înscrieri. Aproape 31.000 de înscrieri au fost pentru studii de licenţă la cele 19 facultăţi ale UB, în timp ce programele de studii de masterat oferite de către UNIBUC au numărat aproape 6.000 de înscrieri.
Document | Ministerul Educației: 20% dintre elevi se află în zona de risc, 50% se află în zona de performanţă limitată
Nu mai puțin de 20% dintre elevii care au fost incluși în Programul pilot de testare standardizată, derulat în lunile mai și iunie, se află în zona de risc educațional și doar 1-2% dintre elevi se află în zona de excelență, arată rezultatele programului.
Sorin Cîmpeanu: Transport școlar cu bani din PNRR
Sorin Cîmpeanu dă asigurări că noua reformă a educației prevede, citez, gratuitatea reală pentru transportul școlar. În cadrul unei dezbateri organizate în această seară, ministrul Educației a mai spus că de asigurarea transportului gratuit al elevilor se vor ocupa consiliile județene.
Liber la angajări în educație. Cîmpeanu: „Dacă nu angajăm, cine intră la clasă?”
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că angajările din învățământ, într-o perioadă în care toate recrutările în aparatul bugetar au fost sistate, sunt necesare pentru a putea începe anul școlar la toamnă.
LEGEA EDUCAȚIEI | Rectorul UBB: „Multe reforme majore trebuie mai bine stabilizate prin lege, ca actele subsecvente să nu le poată schimba esența”
Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai a vorbit în direct la emisiunea Euronews „Bună Seara, România” despre propunerile noii legi a educației.
Titularizare 2022 | Astăzi a avut loc proba scrisă. Secretar de stat: „Domeniul educației este încă atractiv pentru tineri”
Proba scrisă a examenului de Titularizare 2022 s-a desfășurat în 104 centre de concurs. Cel mai mic salariu net va fi 3.750, adică va fi cel mediu pe economie, iar profesorii se vor putea titulariza și pe mai puțin de 18 ore.
Profesorii, despre schimbările anunțate în sistemul de educație: „Dacă normele de implementare nu sunt bune, legea va eșua”
Invitați în studiul Euronews România, Cornelia Popa-Stavri, secretar general al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) și Mircea Dumitru, profesor universitar și fost ministru al Educației, au discutat despre schimbările anunțate în sistemul de educație.
VIDEO | Noile legi ale educației, anunțate de ministrul Sorin Cîmpeanu. Fără note la Arte și Educație Fizică, modificări aduse curriculumului şcolar
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că au fost transpuse în texte de lege principiile Proiectului "România Educată", iar miercuri vor fi lansate în dezbatere publică cele două proiecte.
Elevii nu vor mai putea fi exmatriculați, potrivit noului regulament, valabil de la 1 septembrie 2022
Ministerul Educației a aprobat, astăzi, un nou regulament de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, pentru a completa anumite prevederi, cum ar fi structura anului școlar, modul de utilizare a catalogului electronic, procedura de exmatriculare.
Mircea Miclea, fost ministru al Educației: Notele de la Bacalaureat sunt o expresie fardată a sistemului
Potrivit lui Mircea Miclea, fost ministru al Educației, notele din acest an de la Bacalaureat nu reflectă imaginea reală a sistemului de învățământ românesc, iar subiectele au fost concepute astfel încât să ofere posibilitatea de a promova unui număr mare de elevi.
Bacalaureat 2022. Liceele care de trei ani consecutiv au rată de promovare zero la examene
Primele rezultate de la Bacalaureat au scos la iveală modul în care sistemul îi lasă în urmă pe mii de elevi. În total, 42 de licee au rata de promovare zero la examenul maturității, înainte de rezolvarea contestațiilor. Opt licee se regăsesc pe lista eșecului sistemului de trei ani consecutiv.
Statul vrea să dea cinci lei în plus pentru masa caldă a elevilor
Ministerul Educației vrea să majoreze de la 10 la 15 lei suma pe care statul o acordă zilnic pentru masa caldă a elevilor și a copiilor din grădinițe. Cei cinci lei în plus ar trebui să acopere, în viziunea ministerului, prețul produselor, transportul, distribuția și depozitarea alimentelor.
Bacalaureat 2022: Cum trebuiau rezolvate subiectele de la Limba română
Examenele la Bacalaureat au început, azi, cu proba la Limba și literatura română. Subiectele au fost accesibile, cu cerințe de nivel mediu, în opinia profesorilor de limba română. Întrebările au fost conforme modelului din luna noiembrie al Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație.
Ce spun elevii și profesorii despre subiectele de la Evaluarea Națională la Matematică
Elevii din clasa a VIII-a au susținut astăzi proba de matematică la Evaluarea Națională. Întrebați, unii dintre aceștia susțin că primele subiecte ale examenului au fost simple, iar cel de-al treilea le-a creat dificultăți.
Elevii vor fi evaluați în formă digitalizată, din 2024. Cum va arăta platforma de evaluare standardizată
Standardele curriculare și de evaluare a elevilor vor fi făcute de Ministerul Educației printr-un proiect cu finanțare europeană. Anunțul ministerului vine după finalizarea testării standardizate-pilot, de vineri. România va avea și o platformă de evaluare standardizată.
Elevii ar putea învăța educație juridică în școli, începând cu noul an școlar
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că „Educația juridică” este un modul cheie pentru elevi, o disciplină ce va face parte din noile planuri de învăţământ implementate începând cu septembrie 2023, dacă va primi susținerea Parlamentului.