Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Londra: Angajații sunt stimulați să revină la munca de la birou prin oferirea de mâncare ieftină

Angajatorii din Londra încep să folosească atractivitatea oferită de mâncarea subvenţionată pentru a-i face pe angajaţi să revină la munca de la birou, potrivit directorului companiei de catering Compass Group Plc., transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Angajatorii oferă mese subvenționate

„Există foarte multă mâncare de consolare”, pe lângă accentul pe sănătate şi wellness, spune directorul general de la Compass, Dominic Blakemore. „Avem în continuare fish and chips în zilele de vineri, iar puiul katsu curry a devenit unul din cele mai populare feluri de mâncare din meniuri”, adaugă Dominic Blakemore.

Compass Group, una din cele mai mari companii de catering, cu mii de clienţi la nivel mondial, a înregistrat o creştere a numărului de angajatori care oferă mese subvenţionate drept „unul din cele mai importante instrumente pentru a readuce oamenii înapoi la birou”, a mai spus Blakemore, menţionând şi faptul că clienţii companiei se îndreaptă spre feluri de mâncare mai ieftină.

„Poate fi pui în loc de porc, pot fi alternative în funcţie de ceea ce este cel mai scump. Putem înlocui somonul cu păstrăvul, carnea albă cu fructele de mare şi atunci putem oferi un avantaj în termeni de costuri în beneficiul clientului”, precizează Dominic Blakemore.

Reducerea impactului inflației accelerate

Mesele ieftine la locul de muncă pot fi o modalitate prin care angajaţii de la birouri pot contracara impactul pe care inflaţia accelerată şi dobânzile ridicate îl au asupra portofelului lor. Îngrijorările cu privire la securitatea locului de muncă este un alt factor care încurajează revenirea angajaţilor la birou, pe măsură ce economia încetineşte.

În timp ce unele birouri au fost practic închise în primele zile ale pandemiei, ca urmare a recomandărilor guvernelor privind munca de acasă, Blakemore spune că în prezent birourile sunt ocupate de clienţii Compass în medie mai mult de trei zile pe săptămână. Înainte de pandemie gradul mediu de ocupare era de aproximativ patru zile pe săptămână.

Un studiu recent efectuat de platforma LinkedIn a descoperit că este posibil ca munca de la distanţă să fi trecut de momentul de vârf în Marea Britanie, în condiţiile în care unele companii au început deja să reducă programul de lucru flexibil pentru actualii angajaţi.

„În fiecare lună vedem cum acest lucru se intensifică. Mă aştept ca într-un context economic dificil să vedem mai multă prezenţă la birou”, a spus Dominic Blakemore.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE