Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce aplicații te ajută să găsești partidul-pereche pentru alegerile din 2024. Au un mecanism ca aplicațiile de dating

Peste un milion de tineri din România vor putea vota în luna iunie, dar mulți dintre ei nu sunt la curent cu activitatea candidaților. Din acest motiv au început să apară aplicații prin care votanții își pot descoperi partidul-pereche. Pentru a fi cât mai atractive, acestea funcționează precum celebrele aplicații prin care oamenii pot ieși la întâlniri.

Pe Internet au apărut trei aplicații prin care oamenii pot afla ce partid politic li se potrivește, pe baza unui chestionar legat de cele mai importante teme de actualitate.

Octav Vasilescu, jurnalist Euronews România: ”O să navigăm acum printr-una aplicațiile ce ne poate ajuta să vedem ce partid ni s-ar potrivi în vederea alegerilor din 9 iunie, pentru că mulți oameni nu știu deocamdată pur și simplu cu cine să voteze.

În primă fază, aplicația ne întreabă în ce țară vom vota pentru alegerile europarlamentare din perioada 6-9 iunie, scrutin ce în România va avea loc în data de 9 iunie.

Găsim aici toate cele 27 de state membre UE, înșirate în ordine alfabetică. Selectăm România. Avem de selectat vârsta înainte de a începe chestionarul, apoi și genul.

Apoi încep întrebările propriu zise prin care aplicația configurează în final un partid pe care ni-l indică drept potrivit pentru votul nostru.

O primă întrebare este legată de companiile de modă ultra-rapidă ce ar trebui reglementate.

Mai apoi, o întrebare despre reducerea călătoriilor pe cale aeriană, deoarece la nivel european se discută tot mai mult despre călătoria cu trenul.

Vedem o întrebare legată de migrație. Sunt întrebări din foarte multe domenii, astfel încât aplicația să poată la final să configureze un tablou cât mai apropiat de realitate pentru profilul nostru.

La final este indicat un partid, în primă fază, din Parlamentul European, iar aplicația vă spune și care sunt partidele naționale ce ulterior vor face parte din acea familie europeană după finalizarea alegerilor.

Expert, despre aplicația prin care găsești partidul-pereche. ”Este o unealtă foarte bună”

Vlad Adamescu, cofondator Politică la Minut: ”Are acel mecanism ca pe aplicațiile de dating și e puțin familiară pentru generația noastră, pentru generațiile mai tinere.

Este o unealtă foarte bună să descopere, de exemplu, grupurile politice de la nivel european. Foarte puțină lume știe că atunci când votezi un partid la alegerile europarlamentare, acei deputați vor merge la nivel european într-un grup politic”.

Potrivit celor mai recente date din Eurobarometru, 49% dintre tinerii europeni cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 ani sunt interesați de alegerile europarlamentare.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE