Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tabla interactivă, gadgetul pentru generația Z. Dispozitivul face parte din noul trend de digitalizare a educației

Educație adaptată erei digitale și nevoilor tinerilor din generația Z. La Târgul de tehnologie de la Berlin, o companie românească a prezentat o tablă interactivă care include zeci de manuale esențiale elevilor, precum și numeroase exerciții practice.

Face parte din noul trend de digitalizare a educației, unde România încearcă sa prindă din urmă țările occidentale.

”Oferim toate resursele într-un mod digital, fără să mai fie nevoie, nu știu, profesorul să își ia după el manualele, să le care după el. Le avem pe toate aici, dispoibile în diverse aplicații.”, a declarat Andrei Țifrea, product marketing manager.

Tabla interactivă, menită să ușureze munca profesorilor

Tabla interactivă ușurează munca profesorilor și îi ajută pe elevi să înțeleagă lecțiile într-un mod ușor și captivant. Dispozitivul poate fi utilizat prin simpla atingere.

”De exemplu, pentru orele de matematică, la geometrie, dacă vrem să demonstrăm pentru cilindri sau să învătăm copiii cum să afle raza, volumul și așa mai departe.

Rigla această măsoară exact cum este aici inci sau centimetri. Sunt în mărime reală, ca să zic așa, o scară 1 la 1 cu realitatea.”, a mai spus Țifrea.

Dispozitivul are incorporată și o cameră care poate fii folosită pentru interacțiunile la distanță, iar imaginile sunt redate la rezoluție 4k.

”Piața ecranelor interactive din România se află într-o plină expansiune, creșterea fiind dată de digitalizarea în educație, precum și modernizarea infrastructurii în sectorul corporate. Este o piață ce ne-a oferit în ultimii doi ani, să zic, o evoluție extraordiară, undeva de la nivelul de 3.000 de ecrane interactive, astăzi vorbim de peste 40.000 de ecrane interactive la nivelul unui an.”, a declarat Cristian Postolachi, reprezentant Horizon.

În cadrul PNRR, pentru modernizarea sălilor de clasă și a laboratoarelor, este prevăzut un buget maxim de 4.300 de euro fără TVA. Pentru fiecare clasă, această valoare trebuie să acopere achiziția unei table interactive, un laptop sau PC, un sistem de sunet, o imprimantă multifuncțională, un router și alte echipamente necesare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE