IFA Berlin, una dintre cele mai mari expoziții de tehnologie din lume, își va deschide porțile, vineri, în capitala Germaniei. Peste 1.800 de mari companii din domeniul tech, precum și start-up-uri vin să ne arate cum va arăta un viitor animat de inteligență artificială și roboți creați să ne facă viața mai ușoară.
Marii jucători din Japonia, Coreea, China și Statele Unite vin la IFA pentru a-și prezenta cele mai noi gadgeturi. De la televizoare, laptopuri, aspiratoare și până la cuptoare, toate sunt alimentate cu inteligență artificială în locuința viitorului. Această tehnologie este considerată marele pariu care va revoluționa numeroase industrii, așa că nu e mirare că este una dintre principalele atracții la IFA Berlin 2024.
Unii dintre dezvoltatori își prezintă gadgeturile în premieră la IFA. Promit să ne demonstreze că în privința inteligenței artificiale perspectivele pot fi infinite datorită creativității umane.
Leif-Erik LIndner, CEO al IFA Berlin: „Fiecare companie mare prezintă dispozitive ce au la bază inteligența artificială. Toată lumea e conștientă că atunci când nu creezi un produs ce poate fi combinat cu inteligența artificială, ești în afară din joc.
Toți vor vorbi despre cum produsele ne vor face viața mai ușoară și mai bună cu inteligența artificială.
Sustanenabilitatea este o altă temă principală la IFA 2024. Producătorii de aparate de aer condiționat și purificatoare promovează tot mai mult reciclare, pentru a lupta împotriva încălzirii globale și a schimbărilor climatice.
Sara Warneke, director al gfu Consumer and Home Electronics: „Produsele devin tot mai sustenabilitate, folosesc mai puțină energie și resurse. Adesea sunt reciclabile, așa că există conceptul potrivit căruia materialul folosit în producerea dispozitivului poate fi refolosit la sfârșitul ciclului de viață”.
LA IFA Berlin a fost invitat și ministrul Științelor din Taiwan pentru a explica cum țar sa a devenit „o „insulă de inteligență artificială”. Cu una dintre cele mai educate populații din lume și un real succes în industria semiconductorilor, Taiwanul sprijină tinerele talente să se dezvolte printr-un program guvernamental de două miliarde de dolari.
Chen-Wen Wu, ministrul Științelor din Taiwan: „În viitor vom investi în țări care împărtășesc aceleași valori cu noi - libertatea democratică. Dacă există tinerele talente în Germania, start-upuri care au nevoie de serviciile țării noastre, inclusiv în domeniul semiconductorilor, noi vrem să creem legătura între industriile noastre”
La IFA Berlin urmează, așadar, până pe 10 septembrie, cinci zile de descoperire a noilor tehnologii care să ne convingă că viitorul sună bine.