Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Studiu: Ce au ales turiștii români în 2024, în ceea ce privește vacanțele de pe litoral

Sezonul estival din 2024 nu a adus schimbări mari în ceea ce privește gradul de satisfacție al turiștilor legat de serviciile de pe litoral, arată datele furnizate de cea mai importantă platformă de rezervări litoralulromânesc.ro, citată de funkytravel.

Cercetarea a fost realizată pe un eșantion de 15.000 de persoane care și-au petrecut vacanța în hoteluri de pe litoralul românesc.

Singura categorie care a primit o notă sub 8 este cea legată de facilitățile unităților de cazare, cu o medie de 7,80, valoare asemănătoare celei din 2023.

Turiștii au ales mai mult hotelurile de 3 și 4 stele

Majoritatea turiștilor români au optat pentru hoteluri de 3 și 4 stele, fiind atrași în special de pachetele all-inclusive și cele care includ cazare, mic dejun, acces la piscină, plaje private și locuri de joacă pentru copii.

Durata medie a unui sejur a fost de 4,6 nopți, iar prețul mediu al unui pachet pentru două persoane a rămas la 544 de euro, similar cu anul trecut.

În topul stațiunilor preferate de români în vara 2024, Eforie Nord și Mamaia ocupă primele locuri, cu o diferență mică între ele.

Totuși, Mamaia a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de rezervări comparativ cu 2023. Neptun-Olimp se află pe locul trei în clasament.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE