Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Taxe mai mari pentru turiști la Mamaia. Primarul Constanței nu vede niciun beneficiu adus de turiști

Vacanțele în Mamaia s-ar putea scumpi de anul viitor. Primăria are în plan majorări de impozite și taxe, inclusiv o taxă pe mașinile înmatriculate în alte județe.

În timp ce hotelierii se zbat să readucă turiștii pe litoralul românesc, primarul municipiului Constanța spune că nu vede beneficiul adus de turiști pentru constănțeni.

Declarația i-a revoltat pe reprezentanții din turism, care spun că măsura i-ar putea determina pe turiști să aleagă alte stațiuni.

Taxele ar putea fi cu 14% mai mari în Constanța, de anul viitor

Toate taxele din muncipiul Constanța ar putea crește de anul viitor, în medie, cu aproape 14%, conform proiectului pregatit de primarie. Cel mai mult se vor majora impozitele pentru clădiri, taxa de salubrizare, iar abonamentul pentru locul de parcare ar putea crește de la 200 la 600 de lei pe an. Toate costurile mai mari vor fi resimțite și de turiști.

Pe lângă taxa de stațiune care se plătește deja și care este calculată la aproximativ 1% din valoarea totală a sejurului, turiștii care aleg să vină la Mamaia sau la Constanța cu mașina ar putea să plătească și o taxă de 5 lei pentur fiecare zi în care ocupă domeniul pulic sau privat al municipiului.

”Eu constat că an de an, vara trebuie să plătim cu 2 milioane de lei mai mult gunoiul, mai constat că vin cetățeni care spunsuntem înnebuniți vara nu aveam unde să parcăm nu putem deschide poarta. Să știți că foarte mulți cetățeni sunt deranjați de turismul ăsta, așa că eu nu prea văd beneficiile astea pentru Constanța. ”, a declarat Vergil Chițac – primarul Constanței.

Declarația i-a deranjat atat pe hotelieri cat si pe proprietarii de restaurante sau agenții de turism care spun că turismul este motorul economiei în Constanța. Iar noile măsuri fiscale i-ar putea determina pe turiști să aleagă alte stațiuni, spun ei.

Turiștii nu văd cu ochi buni noul tarif și nici alte creșteri de preț pentru vacanțe.

Conform estimărilor, anul acesta în Mamaia au ajuns peste 300 de mii de turiști, care au cheltuit peste 100 de milioane de euro. Iar pe tot litoralul românesc, și-au petrecut vacanța în jur de 2 milioane de turiști, cel mai mare număr înregistrat în ultimii 5 ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE