Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Hotelierii de pe litoral, supărați pe RO-Alert. Turiștii și-ar anula rezervările, în urma mesajelor de avertizare

Hotelierii și agenții economici de pe litoral și din Deltă cer autorităților să limiteze mesajele de tip Ro-alert.

Doar pentru cazurile cu adevărat extreme. Oamenii se plâng că aceste avertizări îi panichează pe turiști, care își anulează rezervările, iar asta înseamnă pentru ei pierderi financiare considerabile.

Cele mai multe anulări s-au înregistrat în acest sezon în Deltă, unde rezervările au scăzut cu peste 20%, spun hotelierii.

Numai miercuri dimineață, pe litoral au fost transmise trei mesaje Ro-alert care atenționau populația că vor cădea averse ce pot depăși 40 de litri pe metru pătrat.

Cei care au afaceri la malul mării și în Delta Dunării se plâng că mesajele Ro-alert au fost transmise tot mai des în sezonul estival care tocmai s-a încheiat.

Mesajele RO-Alert sunt primite și în toiul nopții

Multe dintre ele au fost emise chiar în toiul nopții. La sfârșitul săptămânii trecute, în județul Constanța s-a primit, pentru prima oară de când a început conflictul din Ucraina, un mesaj de avertizare privind posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian.

”Întodeauna peste tot sunt fenomene meteo, că ploi sunt și în Hawaii și în Singapore și acolo nu se panichează nimeni și nu trimit astfel de mesaje că au existat multe anulări de rezervari din cazua acestor mesaje”, a declarat Corina Martin, președinte asociația RESTO.

Doar în primele ore ale zilei pe litoral au fost emise trei astfel de avertizări de tip Ro-alert, prin care populația era sfătuită să se pună la adăpost din cauza ploilor abundente.

Proprietarii pensiunilor din Delta Dunării spun că sezonul estival a fost puternic afectat, iar numărul turiștilor a scăzut chiar și cu 30%.

Jurnaliștii Euronews România au solicitat un punct de vedere de la Departamentul pentru situații de Urgență, însă până în acest moment nu am obținut niciun răspuns.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE