Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zeci de plaje de pe litoral, scoase la licitație. Ce avantaje au hotelierii

Statul român scoate la licitație 71 de sectoare de plajă spre închiriere pentru următorii 10 ani, adică pentru sezoanele estivale din perioada 2025-2034.

Ele se află în Mamaia, Constanţa, Eforie Nord şi Vama Veche. Data limită pentru depunerea ofertelor este 11 octombrie 2024.

„Anunţăm scoaterea la închiriere a 71 de sectoare de plajă disponibile, conform H.G. nr. 183/2020 privind aprobarea închirierii unor bunuri imobile proprietate publică a statului şi OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ. Cele 71 de sectoare de plajă au două tipuri de destinaţii: agrement turistic (recreere) şi agrement cu funcţie sportivă – ambarcaţiuni cu/ fără motor. Perioada de închiriere este de 10 ani, fiind corespunzătoare sezoanelor estivale 2025 – 2034 (…)”, informează ANAR într-un comunicat.

Totodată, documentaţia cadru – caiet de sarcini, contract-cadru, fişa de date, formularele, planul de situaţie sunt puse la dispoziţia participanţilor în mod gratuit, în baza unei solicitări formulate la adresa de e-mail: licitatii-plaje2024@rowater.ro.

Cererile pot fi transmise până la 1 octombrie, cu specificarea sectorului/subsectorului pentru care se doreşte documentaţia.

Ministrul Mediului: Vrem ca turiștii să aibă parte de servicii de o calitate mai bună

”Încercăm să identificăm care sunt modificările legislative pe care trebuie să le facem pentru ca turiștii să aibă servicii de o calitate mai bună, la prețuri mai competitive și mai mici.

Încercăm să identificăm variante în care să nu mai conteze atât de mult prețul de închiriere pentru un sector de plajă, pentru că o competiție foarte acerbă, care ridică foarte mult valoarea licitației, nu poate să se transpună decât într-un cost mai mare pe care îl va plăti turistul.

Varianta pe care am propus-o (...) a fost aceea ca prețul să conteze doar într-un cuantum de 40% cu alte cuvinte, hotelierii de aici, de pe litoralul Mării Negre, să beneficieze de un avantaj de alte 40 de puncte atunci când ofertează sectoarele de plajă.”, a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE