Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pământul s-a surpat din nou în Slănic Prahova. Crăpăturile au apărut în același loc unde, în primăvară, a apărut o groapă în stradă

Pământul se surpă din nou în Slănic Prahova. Localnicii sunt în alertă, după ce ieri după-amiază au apărut noi crăpături pe strada din centrul orașului care, în primăvară, s-a prăbușit. Oamenii spun că de data aceasta, pământul s-a lăsat foarte aproape de un bloc.

Craterul format pe mijlocul unei străzi din Slănic Prahova a început să se extindă spre locuințele oamenilor. Asfaltul a reînceput se crape, la nici patru luni de la intervenția autorităților, care au umplut atunci groapa cu pietriș. Potrivit localnicilor, a fost o lucrare făcută prost și pe graba.

Lucrări de consolidare în zona cu probleme

În luna aprilie, peste 40 de oameni au fost evacuați din locuințele lor din cauză că alunecările de teren ar fi putut provoca daune structurii de rezistență a blocurilor. Localnicii s-au întors câteva zile mai târziu, după ce surparea a stagnat. Autoritățile au promis că blocurile vor fi consolidate, însă timpul a trecut și problemele s-au amplificat.

Autoritățiile spun însă că în acest moment oamenii nu sunt în pericol, și că în următoarea perioadă vor avea loc mai multe lucrări prin care întreaga zonă ar urma să fie consolidată.

Îin săptămâna următoare ar trebui să vină cu mai mulți piloni dintr-un beton special, care să fie injectat la 30m adâncime, tocmai pentru a asigura zona blocurilor și întreaga zonă afectată.

Marian Pruteanu, manager de proiect: ”Se va executa un ecran de piloni, la 3-5 metri. Se va injecta liant pentru a stabiliza pilonii printr-o metoda izotehnica. Acel ecran de piloni se va executa paralel cu cele două blocuri, va și împrejmui blocurile atât acolo în ecran cât și aici. Se va executa și pe acel trotuar, astfel încât să stabilizăm cele două maluri”.

În acest moment accesul pietonal și auto în zonă este interzis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE