Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Jos labele de pe doctorul nostru!” Nelu Tătaru, apărat în stradă de foștii lui pacienți, la Huși

Zeci de oameni s-au adunat pe străzile din municipiul Huși ca să îl susțină pe medicul și fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, acuzat de DNA de luare de mită. Mulți dintre ei susțin că i-au fost pacienți și se simt, acum, datori să îl sprijine.

Huși: Manifestație de susținere pentru Nelu Tătaru

Doctorul Tătaru!

Doctorul Tătaru!

Localnică: Dacă ni-l iau, se dărâmă spitalul ăsta! Și moare toată lumea din Huși, așa doctor bun avem. N-a greșit el, n-a greșit...

Localnică: Am ieșit să-l sprijinim pentru că, să zicem, prietenul la nevoie se cunoaște. Măcar acum să-l sprijinim pe omul care ne face bine, când are nevoie într-adevăr de ajutorul nostru.

Doctorul Tătaru!

Doctorul Tătaru!

Cel mai bun chirurg! Cel mai bun chirurg!

Localnică: Omul ăsta este nevinovat. Este un om cu suflet. Noi îl iubim foarte mult.

Localnică: (Nelu Tătaru n.r.) Este victima invidiei și de acolo, de sus, a plecat totul. Politic!

Localnică: E un doctor bun! Am avut băiatul operat de el de două ori de apendicită.

Reacția lui Nelu Tătaru, acuzat de luare de mită: „Spitalul este casa mea, acolo consult, acolo dorm”

În urma acuzațiilor aduse, fostul ministru al Sănătății a declarat că nu s-a atins de „niciun ban”.

„Sunt chirurg de 25 de ani. De 18 și jumătate sunt în Huși. Dacă există în cei peste 20.000 de pacienți pe care i-am internat, pe care i-am tratat și operat sau doar i-am consultat, vreunul care să spună că doctorul Tătaru a condiționat actul medical, atunci vă dau dreptate. Nu am acceptat (bani, n. r). Mai mult de 60% din timpul meu în Huși este în spital. Spitalul este casa mea, acolo consult, acolo dorm, mănânc împreună cu colegii mei. Recunoștința mea este zâmbetul lor, este faptul că ei pot pleca pe picioare acasă”, a spus Nelu Tătaru, luni, prezent în Camera Deputaților.

Nelu Tătaru, care a fost demis și din funcția de președinte al filialei PNL Vaslui, a precizat că, prin avocații săi, va face o „expertiză la acele fotografii”, în baza cărora a fost acuzat de luare de mită.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE