Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Nelu Tătaru, demis din fruntea PNL Vaslui. DNA l-a acuzat că ar fi luat mită de zeci de ori

Nelu Tătaru a fost demis din funcția de președintele al filialei PNL Vaslui, a anunțat președintele liberalilor, Nicolae Ciucă. Propunerea făcută de Ciucă a fost validată în Biroul Permanent Național al partidului cu unanimitate de voturi.

Totodată, acesta a fost retras și de pe lista de candidați pentru Camera Deputaților.

„Nelu Tătaru, la propunerea mea, a fost eliberat din funcţia de preşedinte de filială şi, desigur, la nivelul grupului se vor lua măsuri pentru a vacanta poziţia de preşedinte al Comisiei de Sănătate", a spus Ciucă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Nelu Tătaru a avut o primă reacție după ce a fost acuzat de luare de mită. Fostul ministru al Sănătății susține că este nevinovat și ca a veit la audieri direct de la spital, unde era cu pacienții.

10/10/2024 , 15:27

DNA: Nelu Tătaru, suspect în cazul a 57 de fapte de luare de mită

Procurorii DNA au anunțat că medicul Nelu Tătaru are calitatea de suspect în dosarul în care este acuzat de luare de mită în formă continuată (57 de acte materiale). 

„În perioada 03 aprilie 2024 – 12 iulie 2024, în calitate de medic specialist în cadrul Spitalului Municipal “Dimitrie Castroian” Huși,  suspectul Tătaru Nelu ar fi primit cu titlu de mită sume de bani cuprinse în general între 100 și 500 de lei, precum și bunuri alimentare, de la 45 de persoane (pacienți/aparținători), în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu în calitate de medic specialist, respectiv intervenții chirurgicale, consult pacienți ori eliberare de rețete medicale”, se arată într-un comunicat al DNA.

Anchetatorii au mai precizat că lui Nelu Tătaru i-au fost aduse la cunoștință acuzațiile.

Potrivit DNA, în acest dosare mai sunt urmărite penal 27 de persoane care au calitatea de suspecți pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

10/10/2024 , 12:21

Prima reacție a lui Nelu Tătaru

Liberalul a declarat că procurorii i-au prezentat acuzațiile și a spus că ”lasă Justiția să-și facă cercetările”.

”Nu am cerut și nu am condiționat niciodată actul medical. În condițiile în care mă știți, am fost ministru al Sănătății patru ani, apoi mi-am continuat activitatea de parlamentar.

În timpul meu, pentru pacienții mei, am făcut tot ce trebuie. Sunt nevinovat, mi-am făcut doar meseria de medic. Nu am solicitat și nu am codiționat actul medical. Aș vrea să văd și eu probele video”, a declarat Nelu Tătaru.


Știrea inițială:

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, este acuzat de procurorii DNA de luare de mită de la pacienți au confirmat surse pentru Euronews România.

Potrivit surselor citate, ar fi vorba despre peste 100 de acte materiale.

Joi dimineață ar avea loc mai multe percheziții în acest caz, Tătaru fiind preluat de procurori pentru a fi audiat la DNA.

În urmă doar cu câteva zile, Tătaru a publicat pe contul de Facebook o postare în care vorbeste despre despre faptul că el muncește doar pentru pacienți și nu pentru bani.

”„Nelu, tu pentru ce muncești atât la spital?”, mă întreabă o cunoștință.

„Pentru pacienți”, îi răspund.

„Cum, nu pentru bani?”, mă întreabă.

„NU”, i-am raspuns.

În multe domenii de activitate, mulți oameni muncesc doar pentru partea financiară sau recunoaștere. Alții, la fel de mulți, muncesc pentru că le place ceea ce fac.

Unii, nu știu câți, merg la muncă pentru că le place să răspundă la provocări, unele chiar riscante. Eu fac totce îmi stă în putință pentru viața și sănătatea pacienților mei! Aceasta este misiunea mea!”

Așadar, cei care aveți bucuria de a face în fiecare zi câte ceva bun vă spun că vă admir pentru ceea ce faceți”, se arată în postarea lui Nelu Tătaru.

Fostul ministru al Sănătății este președintele PNL Vaslui și este cap de listă pentru Camera Deputaţilor la alegerile din luna decembrie.

Tătaru a fost ministru al Sănătății de pe 26 martie 2020 până pe 23 decembrie 2020.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE