Numeroși medici obișnuiesc să scrie rețetele în grabă, motiv pentru care unii pacienți întâmpină dificultăți în a înțelege ce li s-a prescris. Această problemă există de zeci de ani, iar Google a anunțat acum demararea unui proiect pentru traducerea textelor indescifrabile, relatează Techcrunch.
Experții gigantului american au precizat, luni, la conferința anuală organizată în India, că lucrează împreună cu farmaciștii pentru a descifra scrisul doctorilor.
Funcția, care va fi implementată în Google Lens, le va permite utilizatorilor fie să facă o fotografie a rețetei, fie să încarce una din galeria foto. Odată ce imaginea este procesată, aplicația detectează medicamentele prescrise în rețetă, a explicat un reprezentant Google, conform sursei citate.
Compania nu a precizat deocamdată când va fi lansată noua opțiune.
Scrisul indescifrabil al doctorilor, factor de îngrijorare
Scrisul de mână ilizibil al doctorilor provoacă moartea a peste 7.000 de persoane în fiecare an, arată un studiu realizat în iulie 2006 de Institutul Național de Științe Medicale din Statele Unite (IOM), citat de publicația Time. De asemenea, peste 1,5 milioane de americani au de suferit din cauza unor erori medicale ce pot fi prevenite. Printre acestea se numără prescurtări, neclarități privind dozajul și scris de mână neinteligibil în aproape 3,2 miliarde de rețete medicale eliberate anual în Statele Unite.
Țara cu cei mai mulți utilizatori de Google Lens
Google a anunțat că India are cel mai mare număr de utilizatori Google Lens din lume. Google for India este evenimentul organizat de compania americană în fiecare an pentru piața din Asia de Sud, în cadrul căruia sunt prezentate zeci de noutăți. De asemenea, experții Google au precizat că că au în plan elaborarea unui model unic care să acopere peste 100 de limbi indiene atât pentru vorbire, cât și pentru text. Funcția va putea fi folosită de milioane de persoane care vor să exploreze această țară.
Cu peste 500 de milioane de utilizatori, India este una dintre principalele piețe ale Google.