Pentru o scurtă perioadă de timp, la primele ore ale zilei de marți, Google a picat. În timp ce în Europa oamenii cu greu ar fi observat absența sa temporară (cu excepția cazului în care erau treji, punând pe Google una dintre acele întrebări existențiale care vin în minte doar în toiul nopții), întreruperea a avut loc în mijlocul după-amiezii în SUA, unde mii de utilizatori au fost lăsați brusc în întuneric.
Oameni din peste 40 de țări din întreaga lume, inclusiv Kenya, Australia, Israel, Japonia, Africa de Sud, China și părți din America Latină, au fost, de asemenea, afectați de întreruperea companiei Google, potrivit rețelei ThousandEyes Inc.
Întreruperile nu sunt ceva ce se întâmplă des cu Google, motorul de căutare dominant din lume, care a devenit sinonim pentru căutarea de informații pe Internet.
I NEVER THOUGHT IN MY LIVE, I WOULD SEE @Google DOWN LMAO #googledown #Google pic.twitter.com/X5hNohY7Ss
— BoeJiden (@ChidikeNwankwo) August 9, 2022
Miliardele de utilizatori care folosesc Google în fiecare zi se gândesc puțin la de ce și cum funcționează motorul de căutare. Așadar, nu este de mirare că mulți au fost surprinși ieri, când site-ul a devenit brusc inaccesibil.
În timp ce majoritatea s-au înghesuit pe Twitter pentru a vedea ce se întâmplă și pentru a se plânge de această problemă, alții au discutat ce alt browser să folosească în absența Google.
Ce alte motoare de căutare există?
Deși Google este venerat drept motorul de căutare numărul unu din lume (până în punctul în care în Japonia, browserul este denumit „Google sensei” sau „profesor Google”) este departe de a fi singurul motor de căutare disponibil în lume.
Milioane de oameni au renunțat deja la Google pentru motoare de căutare mai puțin populare, mai de nișă, care oferă ceea ce cel mai mare motor de căutare din lume nu oferă.
Cei care caută o confidențialitate mai strictă aleg DuckDuckGo, care nu urmărește activitatea utilizatorilor și a cărei interfață nu este încărcată cu reclame, sau Qwant, care utilizează stocarea locală în computerul dvs. pentru a vă salva datele și setările și promite că le va șterge dacă anulați contul tău.
Cei care sunt pasionați de schimbările climatici ar putea folosi Ecosia, un motor de căutare din Berlin, alimentat de Bing, care strânge bani pentru a sprijini plantarea de noi copaci în Burkina Faso, Madagascar, Indonezia și Peru de fiecare dată când cineva face clic pe un anunț prezentat pe pagina sa.
Acestea sunt unele dintre cele mai populare alternative după Yahoo și Bing, care încă atrag cea mai mare bază de utilizatori după Google.
Dacă Google Translate este inactiv, puteți utiliza Ludwig . Dacă Gmail nu funcționează, există Outlook, Yahoo, GMX și multe altele. În cazul în care Google Drive eșuează, poți avea încredere în Dropbox că va fi în continuare acolo pentru tine.
Este puțin probabil ca această ultimă întrerupere să fi afectat dominația Google în sector sau popularitatea acestuia.