Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elevi de nota 10 la Evaluarea Națională. Anul acesta, cei mai mulți elevi care au obținut nota maximă sunt din Iași

Iașiul este județul cu cel mai mare număr de note de 10 la Evaluarea Națională, după primele rezultate afișate. Șapte absolvenți de gimnaziu au obținut media maximă. Rezultate care înseamnă multă muncă, o pregătire constantă acasă.

65 de absolvenți de gimnaziu din țară au obținut media 10 la Evaluarea Națională

Rețeta unui rezultat maxim la învățătură pare simplă. Foarte multă muncă. 65 de absolvenți de gimnaziu din țară au obținut media 10 la Evaluarea Națională. 7 dintre ei sunt din județul Iași. Printre ei, Bianca și Maria, absolventele Colegiului Național "Emil Racoviță".

Bianca Luchian, elevă de 10, Colegiul Național "Emil Racoviță" Iași: Nu am văzut eu, ci au văzut părinții. Când m-au sunat, prima dată nu am avut puterea să cred. Am zis că trebuie sa verific eu. Apoi am fost foarte bucuroasă. Așteptam să iau 10 la matematică, dar la română, nu. Probabil că sunt și eu foarte exigentă și am început să imi fac tot felul de griji după ce am terminat cu proba.

Maria Zosin, elevă de 10, Colegiul Național "Emil Racoviță" Iași: Când am văzut, nu-mi venea să cred, pur și simplu. Nu mă așteptam. Și am fost foarte fericită. Imediat m-am dus și am sunat-o pe mama. În sinea lui orice copil își dorește să aibă 10, însă nu neapărat. Voiam o medie bună cu care sa pot să intru la orice colegiu mă decid, într-un final.

Care este secretul succesului

Această bucurie este, de fapt, rezultatul anilor în care au învățat.

Maria Zosin, elevă de 10, Colegiul Național "Emil Racoviță" Iași: Tot anul am fost destul de constantă. Nu le-am lăsat la o parte pe niciuna. În sens de meditație, nu. Doar ce am făcut la clasă. Am fost din clasa a cincea atentă. Am încercat să rețin cât mai mult din clasă și de la profesorii mei.

Bianca Luchian, elevă de 10, Colegiul Național "Emil Racoviță" Iași: Un semn pentru mine care mi-a dat încredere să continui să muncesc și care m-a invățat că, până la urmă, eforturile nu sunt în zadar.

Bianca vrea să urmeze un liceu cu profil matematică-informatică, iar Maria vrea să devină medic, așa că se va înscrie la profilul Științe. Are și un plan de rezervă: arhitectura. Și nu sunt singurele din liceul lor care au obținut note mari la evaluarea națională. Pe școală, media este 9,41.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie

prof. Mihaela Vlioncu, director-adjunct al Colegiului Național "Emil Racoviță" Iași: Jumătate dintre cei 94 de elevi care au participat la examenul de Evaluare Națională au obținut note peste 9,50 și 90 la sută dintre elevi note peste 9.

Iașiul este județul cu celel mai multe note de 10. 22 de candidați au obținut nota 10 la limba și literatura română, iar la matematică 80 de candidați. Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie, după soluționarea contestațiilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE