Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noul Bacalaureat, implementat în anul școlar 2028-2029. Ministrul Educației spune că ia în considerare adăugarea autorilor contemporani în programa pentru BAC

Ministrul Educației a anunțat că programele de examene pentru limba și literatura română ar putea fi revizuite pentru a include și autori contemporani.

”Reforma curriculară de gimnaziu a avut loc, există o programă de evaluare care preia din programa existentă pentru gimnaziu, sigură, am înțeles apelul elevilor și al societății să avem și texte mai recente și da vom lua în considerare să vedem cum aceste programe pot fi mai aproape de experiența cotidiană a elevilor.

Din ce am înțeles, în zona textelor contemporane, ele sunt mai degrabă la subiectele la alegere, la subiectele inițaile, dar mai puțin zona de analiză, dar putem luăm în considerare.”, a declarat Ligia Deca.

Noul BAC, rămâne programat pentru anul școlar 2028-2029

Prima generație care dă bacalaureatul pe legea noua este cea care intră în clasa a 9-a, în 2025. Astfel, elevii care vor începe liceul în anul școlar 2025-2026 vor fi primii care vor studia conform noilor planuri-cadru.

Ministerul a mai precizat că planurile-cadru pentru liceu vor fi publicate la începutul anului școlar 2024-2025, oferind astfel suficient timp pentru ca școlile și profesorii să se pregătească pentru tranziția la noile schimbări.

”Am discutat recent calendarul pentru elaborarea planurilor-cadru ale programelor și manualelor, în acest moment nu este nevoie de o prorogare a termenelor, în acest moment, generația care va intra la liceu în 2025-2026 începe pe programe noi, cu manuale noi și cu profesori formați, iar imediat ce vom avea validate propunerile de planuri cadru și finalizată discuția le vom face publice în așa fel încât să existe timp și pentru dezbatere publică, pentru noi a fost foarte important ca dezbaterea publică să aibă loc. La începutul anului școlar viitor vom avea planurile-cadru”, a adăugat aceasta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE