Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cod roșu la urgențe. Un bărbat din județul Iași a murit din cauza hipertermiei, după ce a stat în soare

Tot mai mulți oameni ajung la unitățile de primiri Urgențe din cauza caniculei. La camerele de gardă ale spitalelor, ambulanţele aduc pacienţi continuu. În Iași, un bărbat de 32 de ani a murit din cauza hipertermiei după ce a stat în soare, pe câmp.

În fiecare zi ajung la spital zeci de persoane din cauza caniculei, ultimele două cazuri, este vorba de doi bărbați care au ajuns la unitatea de primiri urgențe la spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Unul dintre cei doi bărbați avea temperatura corpului 43,3 grade și în ciuda eforturilor pe care medicii le-au făcut, acesta a încetat din viață. 

Un alt bărbat de 74 de ani este și el în stare gravă la spital. Cei doi bărbați au fost găsiți în comă. Unul era pe bancă afară, iar altul era în casă atunci când au fost preluați de echipajele de pe ambulanță. De altfel în această perioadă serviciul de ambulanță este suprasolicitat pentru că sunt mulți oameni sună la 112 pentru a fi duși la spital, pentru că se simt rău. 

Sunt oameni care stau în case și temperatura în interior este extrem de ridicată, dar și mulți oameni care lucrează în aer liber, ca și ultimii doi bărbați care au muncit afară în soare, ambii bărbați sunt din județul Iași.

Din cauza caniculei, în ultimele zile, a fost cel puțin o victimă. De exemplu, ieri în județul Botoșani medicii de la spitalul Mavromati au anunțat un deces din cauza temperaturilor ridicate și la Suceava au fost astfel de cazuri în ultimele zile. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE