Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cod roșu de caniculă: Meteorologii anunță un val de căldură intens. Maxime de până la 42 de grade - HARTA

ANM a prelungit, miercuri, codul roșu de caniculă. Meteorologii spun că se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade.

COD ROȘU - miercuri, 17 iulie

Meteorologii anunță, pentru miercuri, un val de căldură intens și persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat.

Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, sudul Transilvaniei și al Crișanei sunt zonele unde se vor înregistra cele mai mari temperaturi.

ANM: În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și în sudul Transilvaniei și al Crișanei, valul de căldură va continua să fie intens. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33...36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 22...24 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

COD PORTOCALIU - 17 IULIE

ANM: În Maramureș și local în Crișana, Transilvania și nordul Moldovei, valul de căldură va persista. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 33...37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

COD ROȘU - 18 IULIE

Pentru ziua de joi, meteorologii au emis Cod roșu, dar mai restrâns. Vorbim de județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, municipiul București, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța

ANM: În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, municipiul București, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța valul de căldură va continua să fie intens. Se vor înregistra temperaturi maxime între 38 și 41 de grade, iar pe litoral vor fi de 34...37 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 22...24 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Mai multe zone rămân sub cod galben și portocaliu, conform hărții de mai sus.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE