Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Circulația cu bacul, oprită la Bechet. Ministerul Afacerilor Externe a emis avertizări pentru cei care ajung în Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Bulgaria.

Cursele cu feribotul spre țara vecină au fost oprite momentan la Bechet din cauza nivelului scăzut al Dunării.

Bacurile riscă să rămână înțepenite pe insulele de nisip apărute pe fluviu. Turiștii sunt îndrumați să traveseze pe podul de la Calafat, aflat la o oră și jumătate distanță de Bechet.

Pe aici nu se trece cu bacul! Este anunțul care i-a luat prin surprindere pe șoferii care au ajuns în portul Bechet.

Firma care administrează feribotul pe ruta Bechet- Oryahovo a transmis că va suspenda transportul fluvial temporar. La baza deciziei stă atât nivelul scăzut al fluviului cât și condițiile meteo nefavorabile care se anunță pentru zilele următoare, respectiv vânt foarte puternic. Ultimul feribot de aici, de pe malul românesc, a plecat pe 21 august la ora 19.00.

Pe unde pot trece turiștii care vor să ajungă în Bulgaria

Feribotul din portul Bechet este cel mai rapid mijloc de transport pentru cei care vin din Sibiu, Vâlcea, Gorj, Dolj și Olt, și vor să ajungă în Bulgaria. Oamenii au fost sfătuiți să meargă spre cel mai apropiat punct de trecere a frontierei, Vama Calafat, care se află la 96 de km distanță.

Poliția de Frontieră mai recomandă vămile Zimnicea, Turnu Măgurele, Călărași pentru cei care trec cu bacul sau Vama Veche, Ostrov, Negru Vodă, Lipnița și Dobromir, pentru treceri pe uscat.

Înainte să plecați la drum, puteți consulta starea traficului din vămi pe site-ul Poliției de Frontieră. Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe românii care ajung în Bulgaria că ar putea exista timpi mari de așteptare, mai ales la Giurgiu, din cauza lucrărilor de reparație la pod.

De asemenea, anumite drumuri din țara vecină ar putea fi închise din cauza pericolului izbuznirii incendiilor de vegetație ca urmare a temperaturilor ridicate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE