Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Festivalul de film ”Anonimul”. Proiecții de film în aer liber, în inima Deltei Dunării

Proiecții de film în aer liber, splendida natură din inima Deltei şi o atmosferă care poate să creeze prietenii...pe viață. Este descrierea, pe scurt, a Festivalului de Film Anonimul, de la Sfântu Gheorghe. Dacă nu ați ajuns până acum acolo, iată câteva imagini care v-ar putea ajuta să vă programați o viitoare vacanță.

Timp de șapte zile, până pe 18 aug, aproximativ 5 mii de cinefili se bucură deopotrivă de filme vizionate în aer liber și de frumusețea Deltei Dunării. Unde anume? La Festivalul de Film Anonimul de la Sfântu Gheorghe. Evenimentul se află la cea de-a 21 ediție și adună pasionați de film din întreaga lume.

Volkan, cinefil din Turcia: ”Este a doua oară când vin. Am fost aici și anul trecut. Mi-a plăcut și m-am întors. (Reporter: Ești aici pentru festival?) Da, doar pentru festival. (Reporter: Ce îți place cel mai mult aici?) Natura, Delta Dunării. Bineînțeles, filmele. Oamenii”.

Eugen: ”Îmi plac filmele, sunt pasionat. L-am revazut într-o stare bună. În primul rând, e atmosfera de aici care e minunată, plus oamenii pe care îi întâlnești noi”

Și anul acesta în competiție există secțiunea de scurt metraje, filme românești și internaționale. Cuvântul care le caracterizează, spun criticii de film, este diversitate.

Ionuț Mareș, critic de film: ”Am încercat să fie filme cât mai diverse și ca subiect, și ca stil. Am avut și foarte multi invitați la scurt metrajele românești. Publicul de la noi este foarte curios și interesat, așa că discuțiile sunt foarte consistente”.

Cei ajunși în satul Sfântu Gheorghe trăiesc, pe lângă o experiență cinematografică inedită și bucuria unei călătorii pe una dintre cele mai frumoase plaje din România.

Alida Mocanu, jurnalistă Euronews România: ”Cinefilii care ajung la Sfântu Gheorghe la festivalul de film «Anonimul» se pot bucura și de această superbă plajă. Este protejată de lege, așa că oamenii păstrează curățenia. Este o plajă lungă de 33 de kilometri de care se întinde până la Sulina.”

Dacă ajungeți la Festival este bine să știți că drumul până la plajă se poate face doar cu mijoacele de transport permise.

Turist: ”Cred că atmosfera e inedită având în vedere că este un festival de film într-un camping, la mare, pe nisip, cu corturile. (Reporter: Vi se pare că este realmente curat? Adică oamenii păstrează altfel natura aici?) Cred că e relativ curat.”

Turist: ”(Reporter: Aveți un mesaj pentru iubitorii de film care îmbină natura și cinema-ul? Să se distreze și pur și simplu să simtă atmosfera”.

În cea de-a șasea zi a Festivalul de Film Independent Anonimul vor fi desemnați câștigătorii tuturor competițiilor, printre care și premiul pentru cel mai bun lung metraj.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE