Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Care este cea mai bună companie aeriană din lume în 2024? Trei transportatori europeni au intrat în top 10

Cele mai bune companii aeriene din lume au fost dezvăluite în urma unui sondaj realizat pe 21 de milioane de pasageri. Trei transportatori europeni se află în top 10.

Servicii acordate cu mult zâmbet, gustări și o selecție excelentă de filme: aceste lucruri mărunte fac orele petrecute într-un avion puțin mai suportabile. Dar experiența poate varia foarte mult în funcție de transportatorul pe care îl alegeți.

Așadar, ce companie aeriană ar trebui să alegeți pentru cea mai bună experiență în timpul zborului?

Săptămâna aceasta, "premiile Oscar ale industriei aviatice" au dezvăluit cele mai bune companii aeriene din 2024.

Create de Skytrax, organizația britanică de evaluare a companiilor aeriene, World Airline Awards s-au bazat pe sondajele efectuate de peste 21 de milioane de pasageri din 100 de țări care au zburat cu peste 350 de companii aeriene diferite.

Trei companii aeriene europene au intrat în top 10, deși locurile câștigătoare au fost dominate de companii din Orientul Mijlociu și Asia.

Care este cea mai bună companie aeriană cu care să zbori în 2024?

Qatar Airways este compania aeriană a anului 2024, detronând la limită Singapore Airlines de pe primul loc. Este a opta oară când transportatorul național din Qatar primește primul loc în istoria de 25 de ani a premiilor.

Pasagerii iubesc compania aeriană din Orientul Mijlociu pentru confortul său, mâncarea gustoasă, divertismentul actual, serviciile calde și flota modernă de aeronave.

Raza de acțiune largă a companiei aeriene, care acoperă 341 de aeroporturi din Australia, Asia, Europa, Orientul Mijlociu, Africa, America de Nord și America de Sud, înseamnă că zborurile sunt disponibile cu ușurință către multe destinații globale.

Pe lângă coroana generală, Qatar Airways a primit distincții pentru cea mai bună clasă business din lume, cel mai bun salon pentru clasa business din lume și cea mai bună companie aeriană din Orientul Mijlociu.

Care sunt cele mai bune companii aeriene europene cu care să zbori?

Nicio companie aeriană europeană nu a intrat în top cinci, care a fost alcătuit din Singapore Airlines, pe locul al doilea, urmată de Emirates din Emiratele Arabe Unite, ANA All Nippon Airways din Japonia și Cathay Pacific din Hong Kong - care a câștigat, de asemenea, premiul World's Cleanest Airline.

Companiile aeriene din Asia de Est și Orientul Mijlociu și-au făcut, de asemenea, apariția în top 10, cu Japan Airlines pe locul șase și EVA Air din Taiwan pe locul opt.

Turkish Airlines s-a clasat pe locul șapte, devenind cea mai bună companie aeriană din Europa. Zburând către peste 300 de destinații - printre cele mai multe dintre toate companiile aeriene din lume - a fost, de asemenea, recunoscută pentru mâncarea sa, cu premiul Best Business Class Catering.

Grupul Air France-KLM a ocupat locul al nouălea, devenind unul dintre cele mai importante grupuri aeroportuare europene. Air France a câștigat, de asemenea, premii pentru cel mai bun catering de primă clasă din lume, cea mai bună masă în salonul de primă clasă (la Aeroportul Charles de Gaulle din Paris) și cea mai bună companie aeriană din Europa de Vest.

Swiss International Air Lines a completat top 10, obținând, de asemenea, locul al doilea pentru cel mai bun salon de primă clasă din lume pe aglomeratul aeroport din Zurich.

Deși nicio companie aeriană nord-americană nu a intrat în top 10, Delta Air Lines a fost declarată cea mai bună companie aeriană din regiune datorită personalului său atent.

Care sunt cele mai bune companii aeriene bugetare în 2024?

Căutați prețuri mici și servicii excelente? Skytrax a întocmit, de asemenea, un clasament al celor mai bune companii aeriene low-cost pentru 2024, în care transportatorii europeni reprezintă un număr impresionant de șase din primele zece poziții.

Transportatorul low-cost malaezian AirAsia s-a clasat pe primul loc pentru al 14-lea an consecutiv, urmat de Scoot din Singapore, Volotea din Spania, Flynas din Arabia Saudită și Transavia din Franța.

De asemenea, în top 10 s-au mai clasat IndiGo din India, Vueling din Spania, airBaltic din Letonia, Iberia Express din Spania și Ryanair din Irlanda, eastJet ratând la limită locul 11.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE