BACALAUREAT
Proiect inedit la Ploiești: Elevii de liceu joacă în piese de teatru adaptate din programa pentru Bacalaureat
Educația prin teatru i-ar putea ajuta pe elevi să învețe cu mai mult interes operele din programa de Bacalaureat, adesea considerate de copii prea învechite și deconectate de lumea în care trăiesc.
Peste o treime dintre români nu au diplomă de Bac, iar alții abia dacă reușesc să termine facultatea, arată raportul OCDE
Peste o treime dintre români nu au dat examenul de Bacalaureat, iar peste 80% nu reușesc să termine o facultate. O arată Raportul anual OCDE privind educația, care a fost lansat marți.
Prima zi de școală. Care sunt noutățile cu care vine anul școlar 2024-2025: reguli mai stricte, modificări la Bac 2025 și criterii noi pentru burse
Noul an școlar vine cu o serie de schimbări importante atât pentru elevi, cât și pentru părinți și profesori, începând cu modificările calendarului de examene, regulament de funcționare nou, dar și restricții noi în școli.
Lupta electorală, faza pe diplomele de Bac. După nota lui Ciolacu, Simion își etalează diploma: „Față de alții, nu am nicio reținere în a o arăta public”
Cursa electorală pentru Cotroceni se află într-o nouă etapă. Candidații la alegerile prezidențiale au început să își prezinte notele obținute la examenul de bacalaureat.
Marcel Ciolacu dezvăluie ce notă a luat la Bacalaureat și la examenul de licență: ”Să închidem acest circ”
Premierul Marcel Ciolacu a făcut publice notele pe care le-a obținut la Bacalaureat și la examenul de licență, marți seară, după ce anterior, într-o conferință de presă, spusese că nu își amintește exact rezultatele.
Calendar Bac 2025. Probele orale vor fi susținute iarna, iar elevii își vor putea vedea lucrările scrise, înainte de contestații
Calendarul examenului de bacalaureat din 2025 a fost avizat de Comisia de Dialog Social a Ministerului Educației. Potrivit calendar Bac 2025, probele orale se vor susține iarna, în ianuarie-februarie, în timp ce examenele scrise vor avea loc în luna iunie.
Contestații Bac 2024. Când se depun cererile și cum arată un model de contestație
Elevii care au susținut examenul de bacalaureat în sesiunea din august au aflat luni primele rezultate la Bac toamnă 2024. În aceeași zi, ei pot depune contestații, dacă nu sunt mulțumiți de notele pe care le-au obținut.
Bac 2024 toamnă. Subiecte și barem pentru proba la alegere
Bacalaureatul de toamnă a continuat miercuri cu proba la alegere a profilului. În funcție de profil, elevii au dat examen la una din disciplinele: fizică, informatică, chimie, biologie, geografie, logică și argumentare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.
Subiecte și barem la Bac 2024 Română, sesiunea de toamnă: poezii de Eminescu, Bacovia, Arghezi și Nichita Stănescu
Bac 2024 Română - sesiunea de toamnă. 33.000 de candidați au susținut proba la limba și literatura română. Anul trecut, rata de promovare la sesiunea din august a fost de 32%.
Calendar Bac 2024 - toamnă. Luni încep probele scrise; ce subiecte s-au dat la examenele din vară
Elevii care nu au promovat prima sesiune de bacalaureat mai au o șansă în sesiunea de toamnă Bac 2024. Examenele încep pe 8 august, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.
Elevii și-ar putea vedea lucrările înainte de contestații, probele orale susținute iarna. Schimbări propuse pentru Evaluare Națională 2025 și Bac 2025
Elevii și-ar putea vedea lucrările după afișarea rezultatelor inițiale la Evaluarea Națională 2025 și Bac 2025 și înainte de depunerea contestațiilor.
Propunere: Când vor avea loc simulările la Evaluarea Națională 2025 și Bac 2025
Ministrul Educației, Ligia Deca, a publicat, duminică, propunerea de calendar pentru simulării Evaluarii Naționale și a Bacalaureatului din 2025. Este o noutate față de anii trecuți ca datele să fie lansate înaintea de începerea noului an școlar.
Încep înscrierile la Bac 2024, sesiunea de toamnă. Iată actele necesare și calendarul examenului de Bacalaureat
De pe 15 iulie și până pe 22 iulie, elevii care nu au reușit să promoveze examenul de BAC în sesiunile anterioare, dar și cei care nu au susținut până acum examenul, se pot înscrie pentru a doua sesiune.
BAC 2024 la Limba maternă. Modele de subiecte la ultima probă a examenului de bacalaureat
Absolvenții de liceu încheie vineri, 5 iulie, examenul de bacalaureat, cu proba la Limba maternă, pentru elevii care aparțin minorităților naționale. Elevii care nu susțin această probă au terminat deja examenel joi și așteaptă primele rezultate la Bac 2024.
Subiecte și barem BAC 2024, proba la alegere. Ce subiecte au picat la Geografie, Logică, Fizică, Chimie și restul probelor
Absolvenții de liceu au susținut astăzi proba la alegere din cadrul examenului de bacalaureat. În funcție de profil, elevii au dat examen la una din disciplinele: fizică, informatică, chimie, biologie, geografie, logică și argumentare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.
Povestea profesorului din Călărași care a picat BAC-ul de șase ori: „A fost vina mea, a părinților și a mediului școlar”
Ionuț David Pirneci, profesor de Istorie şi Educaţie Socială la Şcoala Gimnazială nr. 1 din comuna Sohatu, Călăraşi, este profesor MERITO 2022. El a dat Bacalaureatul de șase ori. A explicat motivele la Euronews România, precizând că a fost inclusiv vina lui.
Noul Bacalaureat, implementat în anul școlar 2028-2029. Ministrul Educației spune că ia în considerare adăugarea autorilor contemporani în programa pentru BAC
Ministrul Educației a anunțat că programele de examene pentru limba și literatura română ar putea fi revizuite pentru a include și autori contemporani.
Profesor, despre subiectele la istorie de la Bac 2024: ”Subiectul III a fost, metaforic vorbind, o pledoarie pentru democrație”. Cerința la care mulți elevi e posibil să fi gafat
Absolvenții de liceu au susținut azi a doua proba de la bacalaureat, cea obligatorie: istorie, pentru elevii de la filiera teoretică, profilul umanist și filiera vocațională.
Cât de grele au fost subiectele la Matematică de la BAC 2024. Profesor: ”Nicio cerință nu este dificilă. Un elev mediu ar trebui să le termine într-o oră”
A fost încă o zi cu emoții pentru absolvenții de liceu. Au susținut proba obligatorie a profilului la Matematică sau Istorie. Cel mai dificil subiect la Matematică ar fi fost al treilea, acolo unde elevii au avut de rezolvat două funcții.
BAC 2024. Subiectele și baremele la Matematică. Ce subiecte au primit elevii și cum se vor puncta
Absolvenții de liceu au susținut azi a doua proba de la bacalaureat, cea obligatorie: matematică, pentru elevii de la profilul mate-info, profilul științe ale naturii, filiera tehnologică și profilul pedagogic.
BAC 2024. Subiectele și baremul la Istorie. Eseu de două pagini despre România postbelică, la subiectul III
Absolvenții de liceu au susținut azi a doua proba de la bacalaureat, cea obligatorie: istorie, pentru elevii de la filiera teoretică, profilul umanist și filiera vocațională (profil artistic, sportiv, unele specializări de la profil pedagogic, profil teologic etc.).