Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EURO 2024. Ce spun jucătorii Olandei, înainte de meciul cu România: ''Adversarul ideal pentru a arăta cum trebuie făcute lucrurile''

Tijjani Reijnders, mijlocașul echipei naționale a Olandei, a declarat într-o conferință de presă că România este adversarul ideal pentru a demonstra cum ar trebui să se joace corect fotbalul.

Declarația vine în contextul optimilor de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, unde Olanda va întâlni România, conform Reuters.

Reijnders a menționat că atmosfera din cadrul lotului național al Olandei s-a relaxat după o serie de discuții interne, în urma evoluției slabe împotriva Austriei.

În cantonamentul echipei, olandezii au încercat să creeze un mediu în care jucătorii să-și poată exprima liber opiniile și criticile constructive, pentru a îmbunătăți performanța echipei.

După înfrângerea cu Austria (2-3), atmosfera a fost tensionată, dar Olanda s-a calificat în optimi ca una dintre cele mai bune echipe de pe locul 3. Aceasta a fost o partidă pe care olandezii se așteptau să o câștige.

"Am avut discuții dure, dar suntem pe drumul cel bun și toată lumea este acum pe aceeași lungime de undă. Este clar că victoria înseamnă calificare, iar înfrângerea înseamnă să mergem acasă", a spus Reijnders.

El a revăzut meciul și a identificat aspecte care ar putea fi îmbunătățite. "Trebuie să ne asigurăm că greșelile nu se vor repeta. România este adversarul ideal pentru a arăta cum trebuie făcute lucrurile corect. Ei joacă cu multă intensitate. Trebuie să fim mult mai atenți cu mingea, ceea ce nu s-a întâmplat deloc în meciul cu Austria", a adăugat Reijnders.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE