Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tabloul EURO 2024. Cum arată traseul echipelor până în finală

Fazele eliminatorii ale Campionatului European de fotbal din Germania încep pe 29 iunie. Tabloul optimilor EURO 2024 a fost stabilit după disputarea meciurilor din faza grupelor, iar cel mai așteptat meci pentru români, este, firește, partida României cu Olanda. Meciul se va juca pe 2 iulie, de la ora 19:00.

Cu cine va juca România dacă se va califica în sferturile EURO 2024? Care ar fi traseul, dacă suntem optimiști și visăm la marea finală? Ce confruntări grele se preconizează pentru sferturile de finală?

Iată care este tabloul EURO 2024 pentru fazele eliminatorii și cum arată traseul până în finala EURO 2024, care se va juca pe 14 iulie.

  • *Articolul este actualizat după disputarea fiecărui meci din fazele eliminatorii.

Tabloul sferturilor la EURO 2024

Sfert 1: Spania vs. Germania (5 iulie, ora 19:00)

Spania - Germania, ”finala” din sferturi. Cele două echipe au confirmat statutul de favorite în meciurile din optimi și se vor duela pentru un loc în semifinale.

Spania a învins, scor 4-1, Georgia, marea surpriză a acestui turneu, calificată optimi la prima participare din istorie la un turneu final. De cealaltă parte, Germania, țara gazdă, a trecut în sferturi de Danemarca, scor 2-0.

Sfert 2: Portugalia / Slovenia vs. Franța (5 iulie, ora 22:00)

Franța s-a calificat în sferturile EURO 2024, după ce a câștigat la limită duelul cu Belgia, scor 1-0, după un autogol Vertonghen. Francezii ajung în sferturi cu numai trei goluri marcate, din care două au fost autogoluri.

Franța va întâlni în sferturi Portugalia sau Slovenia. Portugalia, singura echipă care a câștigat toate meciurile din preliminariile EURO 2024 nu a reușit să repete performanța și în faza grupelor, pierzând surprinzător ultimul meci, în faza Georgiei, revelația EURO 2024 (scor 0-2). Cu toate acestea, echipa condusă din teren de Cristiano Ronaldo pornește ca mare favorită în meciul contra Sloveniei.

Cea mai previzibilă confurntare în sferturi ar fi între Portugalia și Franța.

Sfert 3: Anglia vs. Elveția (6 iulie, ora 19:00)

Anglia, naționala cu cel mai valoros lot de la EURO 2024, a obținut calificarea în sferturi cu mari emoții, fiind la câteva secunde de eliminarea din competiție încă din optimi. Golul marcat de Bellingham în minutul 90+5 a trimis meciul în prelungiri, acolo unde Kane a tranșat calificarea englezilor, încă din primul minut din reprizele de prelungiri.

De cealaltă parte, Elveția a produs surpriza și a eliminat Italia, campioana europeană en-titre, scor 2-0.

Sfert 4: România / Olanda vs. Austria / Turcia (6 iulie, ora 22:00)

România s-a calificat în optimile EURO 2024 după ce a câștigat o grupă care s-a arătat mai echilibrată decât au prezis specialiștii. Toate cele patru echipe din grupă au terminat la egalitate de puncte, departajarea fiind făcută la golaveraj și numărul de goluri înscrise, acolo unde ”Tricolorii” au stat cel mai bine.

Olanda, însă, este văzută drept favorită în confruntarea cu ”Tricolorii”. Dacă România produce marea surpriză și elimina Olanda în optimi, atunci adversara din sferturi va fi Austria sau Turcia. Dacă ținem cont de rezultate din grupe și de faptul că Austria a terminat pe primul loc, în fața vicecampioanei mondiale Franța, atunci sunt șanse mari ca, în cazul unei calificări, România să întâlnească în sferturi Austria.

O altă variantă ar fi reeditarea în sferturi a meciului spectaculos din grupa D, dintre Austria și Olanda, în care s-au marcat cinci goluri (Austria a câștigat cu 3-2).

Tabloul semifinalelor la EURO 2024

Semifinala 1: Spania / Germania vs. Portugalia / Slovenia / Franța (9 iulie, ora 22:00)

Dacă ne gândim la cel mai probabil ”sfert”, între Spania și Germania, atunci s-ar anunța o confruntare cât o finală de EURO 2024, cu nemții în avantaj datorită faptului că joacă în fața propriilor suporteri.

De cealaltă parte a semifinale, cele mai mari șanse să ajungă în această fază a competiției le au Portugalia și Franța, o altă confruntare care se anunță a fi echilibrată.

Posibile semifinale:

  • Germania - Portugalia
  • Germania - Franța
  • Spania - Portugalia
  • Spania - Franța

Semifinala 2: România / Olanda / Austria / Turcia vs. Anglia / Elveția (10 iulie, ora 22:00)

Dacă ar fi să continuăm să sperăm la o surpriză din partea echipei României, atunci cea mai probabilă adersară a ”Tricolorilor” în semifinale ar fi Anglia. Cealaltă variantă ar fi să întâlnim din nou Elveția, adversara din preliminariile EURO 2024, în fața căreia naționala lui Edi Iordănescu nu a pierdut.

Dacă, însă, Austria continuă forma bună din grupe, are cele mai mari șanse să joace semifinala împotriva eneglezilor

Posibile semifinale:

  • Austria - Anglia
  • Olanda - Anglia
  • România - Anglia
  • România - Elveția

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE