Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cei mai talentați roboți, prezentați la o expoziție în China: Vizitatorii uimiți de asemănarea izbitoare cu oamenii

Îi recomandă inteligența artificială. Cam așa ar putea arăta pe scurt, CV-ul unui robot la... angajare. Companiile chineze au prezentat la Beijing 20 de roboți: asistenți personali, scriitori, dansatori sau muzicieni.

În timp ce unii se remarcă prin talente, alții prin asemănarea izbitoare cu oamenii.

O asistentă personală dotată cu inteligență artificială poate controla electrocasnicele inteligente din casă

Faceți cunoștință cu Su Shi, un robot botezat după unul dintre cei mai venerați poeți ai Chinei. Nu este singurul care arată înspăimântător de real. O asistentă personală dotată cu inteligență artificială poate controla electrocasnicele inteligente din casă.

Li Boyang, fondatorul și CEO-ul EX Robots: În trecut, multe acțiuni ale roboților erau un feedback automat bazat pe diferite scenarii. Anul acesta, acest tip de feedback nu mai este un program stabilit, ci ceva care este generat.

”Am colectat date umane și am folosit o metodă bazată pe învățare”

Inteligența artificială îi ajută pe roboți să reacționeze în diferite circumstanțe în timp real, asemenea oamenilor.

Lai Jie, fondatorul și CEO-ul Astribot: Înainte, oamenii foloseau programarea doar pentru a rezolva probleme în mișcările roboților. Acum, am colectat date umane și am folosit o metodă bazată pe învățare.

Există chiar și un robot-însoțitor care poate fi ghid pentru persoanele nevăzătoare.

În trei ani, roboții vor avea capacitatea să răspundă cerințelor oamenilor

La expoziția din Beijing, roboții și-au arătat inclusiv talentele. Unul, spre exemplu, știe să cânte la un instrument muzical, să scrie în chineză, dar a învățat și arte marțiale.

Reprezentanții companiilor chineze cred că, datorită avansului rapid al inteligenței artificiale, în trei ani, roboții vor avea capacitatea să răspundă cerințelor oamenilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE