Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Canicula, însoțită de vijelii și grindină. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de furtuni în aproape jumătate din țară

Canicula este însoțită de vijelii și grindină. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de furtuni în aproape jumătate din țară. Deja au fost vijelii puternice în mai multe zone din țară. Rafalele de vânt au rupt copaci, au smuls acoperișuri, iar șoselele s-au umplut de apă, în doar câteva minute. În plus, în anumite zone temperaturile au scăzut brusc și cu 10 grade Celsius. 

În Capitală o furtună puternică care a durat mai bine de jumătate de oră a inundat străzile. Canalizarea nu a mai făcut fața puhoiului. În unele zone oamenii au fost nevoiți să meargă prin apa care le-a ajuns la genunchi.  

Zeci de copaci s-au rupt și au căzut peste mașinile parcate

Vântul a bătut atât de tare încât zeci de copaci s-au rupt și au căzut peste mașinile parcate în apropiere. Și o schelă a fost pusă la pământ de rafalele puternice. În urma reprizei puternice de ploaie, mercurul din termometre a coborât de la 38 la 28 de grade celsius.  

Și în alte zone ale țării au fost probleme. În Prahova, un copac rupt de vijelie a căzut peste liniile de cale ferată și a blocat complet circulația trenurilor între stațiile Dâmbu și Corlătești. Traficul feroviar a fost reluat după aproape două ore. 

Grindina a făcut ravagii în Maramureș. Grădinile oamenilor au fost distruse. Fructele și legumele au fost găurite de grindină. 

Furtunile nu au ocolit nici nord-estul țării. Și acolo rafalele puternice de vânt au smuls acoperișuri și au pus la pământ zeci de copaci. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE