Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SlanăFest - târgul cu slănină, cărnuri și jumări de toate felurile. Vizitatorii au plecat acasă fericiți: sătui și cu plasele pline

„Cel mai bun prieten al omului este porcul”, acesta este sloganul unuia dintre cele mai așteptate evenimente din weekend, la Brașov. SlanăFest a reunit producători din Ardeal, care au adus pe tarabe specialități din slănină, carne de Mangalița și jumări cu diferite arome. Vizitatorii au plecat acasă fericiți: sătui și cu plasele pline.

SlanăFest, târgul cu cele mai bune produse din porc

Până la finalul săptămânii, brașovenii și turiștii care vizitează orașul iau parte la un festival mai puțin obișnuit. SlanăFest este dedicat slăninii de toate felurile și pentru toate gusturile.

Alexandru Ichim, jurnalist Euronews România: „Printre specialitățile pe care oamenii le pot cumpăra la acest târg se numără slănina cu arpagic sau jumările de porc cu cașcaval, condimente sau usturoi”.

Cea mai bună slănină de la târg va fi premiată.

Florina Malacu, comerciant: „Am venit cu slănina de Mangalița, afumată cu boia. Am venit cu pieptul de Mangalița la un preț convenabil. Avem gușa de Mangalița cu paprika și usturoi. Mai avem slănina fiartă”.

Reporter: Ce a cumpărat lumea cel mai mult?

„Slănină”.

Comerciant: „Afumăturile făcute de mine sunt oxidate. Adică sunt maronii, nu sunt roșii, ca produsele pe care le vedem des prin magazinele din țară și nu numai. Sunt produse exact cum se făceau pe vremea bunicii, în secolul trecut”.

Pe lângă slănină, jumări și untură, vizitatorii mai pot cumpăra cârnați, specialități din carne, specialități din brânză, miere, dar și murături.

Client: „Încă n-am cumpărat, acum cumpăr! Slănină. Slănină țărănească de Ardeal”.

„Jumările sunt foarte bune, da. Sunt foarte bune jumările”.

„Am cumpărat cârnați de Mangalița, de la Racovița de la Sibiu. Este satul bunicilor mei... și caltaboș, care e tot de Mangalița. Sunt preparate foarte bune. Nu e prima dată când le luăm”.

După o plimbare prin târg și cu plasele pline, vizitatorii s-au oprit la gheretele cu mâncare. Dintre preparate nu a lipsit, evident, slănina la grătar. Evenimentul gastronomic SlanăFest are loc anual în mai multe orașe din țară printre care Cluj-Napoca, Brașov și Sfântu Gheorghe.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE