PENSIONARI
Contestații după recalcularea pensiilor. Ce trebuie să facă pensionarii nemulțumiți după primirea deciziilor
Nici nu au fost distribute toate deciziile de recalculare, că deja s-au format cozi la casele de pensii. Mulți pensionari sunt nemulțumiți că vor primi mai puțini bani sau că nu le-au fost luați în calcul toți anii de vechime în muncă.
Cum afli câți bani primești în plus după recalcularea pensiei. Președintele Casei Naționale de pensii: Nu este deloc complicat
Din septembrie majoritatea pensionarilor vor primi mai mulți bani. De astăzi începând, poștașii din toata țara distribuie deciziile de recalculare, astfel încât oamenii vor afla ce sumă primesc în plus.
Recalcularea pensiilor ar putea dezavantaja persoanele nevăzătoare. ”Sunt colegi care au anunțat că vor intra în greva foamei”
Guvernanții susțin că aproape patru milioane de pensionari vor avea pensii mai mari odată cu recalcularea, însă există și categorii care avertizează că nu vor primi bani în plus.
Începe recalcularea pensiilor. Cum se calculează pensiile după noua lege și de ce nu vor crește pentru toți pensionarii
Peste 3 milioane de pensionari își vor primi pensile recalculate de la 1 septembrie. Majorările nu vor fi la fel pentru toată lumea, așa cum s-a întâmplat la 1 ianuarie, când pensiile au crescut cu 13,8%.
UPDATE. Banii pentru plata pensiilor înaintea sărbătorilor pascale, transferați integral Poștei Române
Sumele necesare pentru plata pensiilor înaintea sărbătorilor pascale au fost transferate, de către Casa Naţională de Pensii Publice, Poştei Române, a precizat Ministerul Muncii printr-un comunicat postat pe pagina de Facebook.
În ultimii 20 de ani, sistemul de pensii a funcționat cu deficit. Care sunt costurile actuale și soluția identificată de specialiști
Pe lângă contribuțiile pe care le strânge lunar de la cetățenii care lucrează acum în România, statul este nevoit să ia bani și din alte linii bugetare pentru a putea plăti pensiile. Deficitul anual este de aproximativ 15%.
Două milioane de pensionari preferă banii cash. Ministrul Digitalizării spune că viitoarea generație de seniori va accepta cardul
De mâine va începe plata pe card a pensiilor majorate, dar în continuare există peste două milioane de vârstnici care preferă să primească banii acasă, de la poștaș.
Marcel Ciolacu anunță bugetul de stat pentru 2024: Investiții record, dar și majorări ale pensiilor și salariilor
Ședința de Guvern a bugetului a fost amânată nouă ore, pentru a fi rezolvate toate problemele legate de Legea Bugetului. Premierul Marcel Ciolacu a declarat că vor fi alocate sume record pentru anul 2024, dar și că nu vor exista majorări de taxe pentru români.
Klaus Iohannis a promulgat Legea Pensiilor. Ce prevede documentul
În urma convenției cu Comisia Europeană, s-a eliminat din PNRR plafonul de 9,4 din PIB privind cheltuielile cu pensiile. PSD susține că, din 2017 și până în prezent, valoarea punctului de pensie a crescut de la917 lei la 2031 de lei.
Cum se calculează pensiile după noua lege. Ministrul Muncii: "Vom avea pensii care vor crește cu 1% și pensii care vor crește cu 90%"
Prezent la Euronews România, în cadrul emisiunea Vocile care contează, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a explicat mecanismul acestei reforme și toate calculele privind pensiile.
Animatorii, afectați și ei de noua lege a pensiilor: "La 65 de ani, cine ar putea oare să țină sub control copiii"
După o mulțime de discuții și controverse, legea pensiilor a primit raport de adoptare în Comisia pentru muncă din Camera Deputaților, ca for decizional, însă au existat mai multe amendamente.
UPDATE: Tot ce trebuie să știi despre noua lege a pensiilor. Actul normativ ajunge la votul final
După o mulțime de discuții și controverse, legea pensiilor a primit raport de adoptare în Comisia pentru muncă din Camera Deputaților, ca for decizional, însă au existat mai multe amendamente.
Muncă multă, pensii mici. Soluția prin care Guvernul va reduce presiunea asupra bugetului pentru pensii
Viață lungă, pensie bună. Este visul oricărui român. Longevitatea a fost în continuă creștere în Europa. Speranța de viață a câștigat, în medie, doi ani la fiecare deceniu. Însă, pentru România lucrurile nu au stat deloc așa.
Marcel Ciolacu anunță că "ANAF a început să colecteze aproape de ținta impusă". Premierul neagă din nou introducerea de taxe
Ciolacu: "În octombrie, colectarea veniturilor a ajuns la un nivel record, 40 de miliarde de lei. Sunt convins că, păstrând același ritm până la finele anului și ținând sub control cheltuielile neesențiale, vom respecta ținta de deficit agreată cu Comisia Europeană".