PENSIONARI
În ultimii 20 de ani, sistemul de pensii a funcționat cu deficit. Care sunt costurile actuale și soluția identificată de specialiști
Pe lângă contribuțiile pe care le strânge lunar de la cetățenii care lucrează acum în România, statul este nevoit să ia bani și din alte linii bugetare pentru a putea plăti pensiile. Deficitul anual este de aproximativ 15%.
Două milioane de pensionari preferă banii cash. Ministrul Digitalizării spune că viitoarea generație de seniori va accepta cardul
De mâine va începe plata pe card a pensiilor majorate, dar în continuare există peste două milioane de vârstnici care preferă să primească banii acasă, de la poștaș.
Marcel Ciolacu anunță bugetul de stat pentru 2024: Investiții record, dar și majorări ale pensiilor și salariilor
Ședința de Guvern a bugetului a fost amânată nouă ore, pentru a fi rezolvate toate problemele legate de Legea Bugetului. Premierul Marcel Ciolacu a declarat că vor fi alocate sume record pentru anul 2024, dar și că nu vor exista majorări de taxe pentru români.
Klaus Iohannis a promulgat Legea Pensiilor. Ce prevede documentul
În urma convenției cu Comisia Europeană, s-a eliminat din PNRR plafonul de 9,4 din PIB privind cheltuielile cu pensiile. PSD susține că, din 2017 și până în prezent, valoarea punctului de pensie a crescut de la917 lei la 2031 de lei.
Cum se calculează pensiile după noua lege. Ministrul Muncii: "Vom avea pensii care vor crește cu 1% și pensii care vor crește cu 90%"
Prezent la Euronews România, în cadrul emisiunea Vocile care contează, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a explicat mecanismul acestei reforme și toate calculele privind pensiile.
Animatorii, afectați și ei de noua lege a pensiilor: "La 65 de ani, cine ar putea oare să țină sub control copiii"
După o mulțime de discuții și controverse, legea pensiilor a primit raport de adoptare în Comisia pentru muncă din Camera Deputaților, ca for decizional, însă au existat mai multe amendamente.
UPDATE: Tot ce trebuie să știi despre noua lege a pensiilor. Actul normativ ajunge la votul final
După o mulțime de discuții și controverse, legea pensiilor a primit raport de adoptare în Comisia pentru muncă din Camera Deputaților, ca for decizional, însă au existat mai multe amendamente.
Muncă multă, pensii mici. Soluția prin care Guvernul va reduce presiunea asupra bugetului pentru pensii
Viață lungă, pensie bună. Este visul oricărui român. Longevitatea a fost în continuă creștere în Europa. Speranța de viață a câștigat, în medie, doi ani la fiecare deceniu. Însă, pentru România lucrurile nu au stat deloc așa.
Marcel Ciolacu anunță că "ANAF a început să colecteze aproape de ținta impusă". Premierul neagă din nou introducerea de taxe
Ciolacu: "În octombrie, colectarea veniturilor a ajuns la un nivel record, 40 de miliarde de lei. Sunt convins că, păstrând același ritm până la finele anului și ținând sub control cheltuielile neesențiale, vom respecta ținta de deficit agreată cu Comisia Europeană".
Pensiile, calculate în funcție de banii din buget. Sindicate: Procentul de majorare ar putea fi chiar mai mic, decât până acum
Noua lege a pensiilor vine cu modificări substanțiale pentru pensionari. Iar modul în care vor fi acordate creșterile anuale de pensii se va schimba radical. Potrivit proiectului, pensiile vor crește proporțional cu banii din bugetul pentru asigurările sociale.
Marcel Ciolacu, despre noua lege a pensiilor: ”Vor creşte anul viitor de două ori”
Noua lege a pensiilor "va face dreptate" milioanelor de pensionari şi aduce "echitate" în sistem, a declarat, joi, premierul Marcel Ciolacu, care a făcut apel la toţi miniştrii implicaţi în procesul de avizare să trateze cu prioritate acest act normativ.
România nu este singura țară care încearcă să rezolve problema pensiilor speciale. Cât costă aceste beneficii în Europa
România nu este singura țară care încearcă să rezolve problema pensiilor speciale. Confruntate cu declinul demografic, multe state europene încearcă să reducă beneficiile acordate până acum, iar unele au făcut deja acest lucru.
Magistrații se vor pensiona la 60 de ani, începând cu 2062. Care sunt riscurile de neîndeplinire a jalonului pensiilor speciale din PNRR
Magistrații rămân în continuare cei mai speciali dintre pensionarii speciali. Cu salarii mărite anul acesta, cea mai mare bază de calcul și amânarea cu aproape 40 de ani a intrării în rândul pensionarilor normali. Noua lege a pensiilor speciale a trecut de Parlament.
Amendamentele la legea pensiilor speciale, depuse la Senat. Marcel Ciolacu: "Se încheie anomalia"
După modificările solicitate de CCR, Guvernul a depus la Senat legea, unde aceasta va fi studiată de comisiile de specialitate. Ulterior, Senatul și Camera Deputaților vor da un vot în procedură accelerată.